Η κακοκαιρία Ελπίς, έχει πλήξει από τις πρώτες ώρες της Δευτέρας την Αττική, καθώς σφοδρή χιονόπτωση σημειώνεται σε όλη την πρωτεύουσα.

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και της σφοδρής χιονόπτωσης αποσύρονται από την κυκλοφορία σταδιακά όλα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ λόγω της έντονης κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ.

Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί υπήρξαν προβλήματα σε αρκετές γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ με αποτέλεσμα να σταματούν την κυκλοφορίας τους, ενώ παράλληλα σε πολλούς δρόμους δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία ή επιτρέπεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ελευθέριος Βενιζέλος- ακύρωση πτήσεων 

Η σφοδρή χιονόπτωση στα Σπάτα  έντυσε στα λευκα το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με αποτέλεσμα να ακυρωθούν πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

WhatsApp_Image_2022-01-24_at_14_46_48

Μεταξύ άλλων δεν έγιναν τα δρομολόγια για Χίο, Μύκονο και Κέρκυρα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιβάτες και τα πληρώματα των αεροσκαφών περιμένουν μέσα στα αεροπλάνα και περιμένουν οδηγίες. Στο αεροδρόμιο τα καταστήματα έχουν κλείσει καθώς οι υπάλληλοι ειδοποιήθηκαν από τους εργοδότες τους  να εγκαταλείψουν το χώρο λόγω των καιρικών συνθηκών.

Όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ, διεκόπη η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το αεροδρόμιο εξαιτίας του χιονιά.

Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Επίσης, το τραμ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε όλο το δίκτυο, με τερματικό τη στάση ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Ηλεκτρικός: Δρομολόγια στο τμήμα Πειραιάς- Ειρήνη

Η έντονη χιονόπτωση έχει προκαλέσει προβλήματα στη Γραμμή 1 του Μετρό (ηλεκτρικός). Η κίνηση διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς -Ειρήνη, ενώ σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ σε εξέλιξη είναι οι εργασίες εκχιονισμού στο τμήμα Ειρήνη – Κηφισιά.

Έκλεισε η Κατεχάκη λόγω χιονιού

Κλειστή είναι η λεωφόρος Κατεχάκη, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης που έφερε και στην Αττική η κακοκαιρία Ελπίς. Συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία στην Κατεχάκη στη συμβολή της με την οδό Κοκκινοπούλου στο ύψος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και στο ύψος της Μεσογείων.