Σύσταση overweight για τα ομόλογα της Τράπεζας Πειραιώς δίνει η JP Morgan και neutral για τις Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank, σε έκθεσή της με τις προβλέψεις για το 2024,  για τις ευρωπαϊκές και ελληνικές τράπεζες, αλλά και τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Ειδικότερα, για την Τράπεζα Πειραιώς, οι αναλυτές εκτιμούν ότι συνεχίζει να προσφέρει σημαντική άνοδο σε σχέση με τους ομολόγους της (ιδίως την Alpha Bank), για παρόμοιους βασικούς στόχους (KPIs) σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα και αποδεδειγμένο track record από τη διοίκηση της τράπεζας.

Για την Alpha Bank, η σύσταση είναι neutral αν και η απροσδόκητη συνεργασία με την ιταλική τράπεζα Unicredit Bank προσφέρει σημαντική ώθηση στα κεφάλαια της ελληνικής τράπεζας, όπως σημειώνει η JP Morgan. Η συνεχιζόμενη υστέρηση της Alpha Bank έναντι των άλλων τραπεζών σε ποιότητα του ενεργητικού θα περιορίσει την υπεραπόδοση, καθώς τα περιθώρια βρίσκονται σε στενή σχέση με τους μεγαλύτερους και πιο τακτοποιημένους ισολογισμούς των Eurobank και η Εθνική Τράπεζα.

Τέλος, για τις Εθνική Τράπεζα και Eurobank, η σύσταση για τα ομόλογα των δύο τραπεζών είναι επίσης neutral, με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα να αναγνωρίζει ότι και οι δύο ελληνικές τράπεζες μπορεί κάλλιστα να δουν μια περαιτέρω δέσμευση των επενδυτών κατά την έκδοση των ομολόγων AT1 στο επόμενο έτος. Οι εκτιμήσεις της σχετικής αξίας αρχίζουν τώρα να θέτουν ένα όριο στο βαθμό υπεραπόδοσης που μπορούν να επιτύχουν από εδώ και στο εξής, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα της καλύτερης σχέσης κινδύνου-απόδοσης που είναι διαθέσιμη σε άλλες περιφερειακές τράπεζες.

Διαβάστε ακόμη: