Σημαντικά περιθώρια ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες βλέπει η JP Morgan, με όχημα την επικείμενη ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από την Ελλάδα.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αυξάνει τις τιμές στόχους για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών.

Ειδικότερα, για την Alpha Bank αυξάνει την τιμή -στόχο  στα 2 ευρώ από 1,50 ευρώ προηγουμένως, για την Eurobank στα 1,90 ευρώ από 1,60 ευρώ προηγουμένως, για την Εθνική Τράπεζα στα 7,30 ευρω από 6,30 ευρώ προηγουμένως) και στα 3,90 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς, από 2,35 ευρώ προηγουμένως.

Overweight για τις ελληνικές τράπεζες

Με αποτιμήσεις 0,6x σε όρους P/TBV και 5,4x σε όρους P/E με βάση τις εκτιμήσεις του 2024, η JP Morgan διατηρεί τις συστάσεις overweight και στις τέσσερις ελληνικές τράπεζες, αλλά βλέπει την Εθνική Τράπεζα σε καλύτερη θέση στο περιβάλλον αυξημένου κόστους χρηματοδότησης (26% περιθώριο ανόδου με βάση τη νέα τιμή στόχο), και επισημαίνει την Alpha Bank και την Πειραιώς ως τα προτιμώμενα value plays (36%/38% περιθώριο ανόδου στο 0,5x P/TBV).

Ο κλάδος εξακολουθεί να προσφέρει discount 26% σε σχέση με τις βασικές ευρωπαϊκές τράπεζες και 45% σε σχέση με τις τράπεζες της CEEMEA σε P/TBV.

Αν και οι βραχυπρόθεσμες αναβαθμίσεις EPS που οφείλονται στα NII φτάνουν πιθανότατα στα τελικά στάδια, η JP Morgan βλέπει περιθώρια για βραχυπρόθεσμη συμπίεση του COE λόγω πιθανής αναβάθμισης του κρατικού αξιόχρεου.

Διαβάστε περισσότερα