Εποικοδομητική δηλώνει η JP Morgan απέναντι στα ελληνικά ομόλογα, δίνοντας μια ψήφο εμπιστοσύνης εν όψει και της μηνιαίας έκδοσης ομολόγων που αναμένεται να κάνει ο ΟΔΔΗΧ, αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι η JP Morgan έκλεισε στα μέσα του Αυγούστου τις long θέσεις που τηρούσε στα ελληνικά 10ετή ομόλογα έναντι των αντίστοιχων ιταλικών από τα τέλη του 2023.

Οι αναλυτές του οίκου εκτιμούν ότι αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν δημοπρασίες κρατικών ομολόγων συνολικού ύψους 22 δισ. ευρώ στην Ευρώπη, με την Αθήνα να έχει προγραμματίσει έξοδο στις αγορές, οι λεπτομέρειες της οποίας αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα.

Πάντως, σύμφωνα με τις προβλέψεις της JP Morgan, το spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου αναμένεται να διευρυνθεί στα επίπεδα των 110 μονάδων βάσης (από 95 μονάδες βάσης που είναι σήμερα) έως τον Δεκέμβριο και στη συνέχει να υποχωρήσει, στις 100 μ.β. τον Μάρτιο του 2025 και στις 90 μ.β. τον Ιούνιο, όπου και αναμένεται να παραμείνει έως τον Σεπτέμβριο του 2025.

Διαβάστε ακόμη: