O πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, διεκομίσθη εκ νέου στο νοσοκομείο, μερικές εβδομάδες μετά την έξοδό του. Σήμερα (09/06), επέστρεψε στο νοσοκομείο «Σαν Ραφαέλε» του Μιλάνου, όπου είχε εισαχθεί την 5η Απριλίου εξαιτίας λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος και προβλημάτων υγείας, που οφείλονταν σε χρόνια μορφή λευχαιμίας, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, ΑNSA.

Μετά την προτελευταία εισαγωγή του, οι ιατροί ανέφεραν ότι ο Μπερλουσκόνι πάσχει από Χρόνια Μυελομονοκυτταρική Λευχαιμία, δίχως να αποσαφηνίζεται πότε εντοπίσθηκε για πρώτη φορά ο καρκίνος, επισημαίνοντας, όμως, ότι δεν είχε οξεία μορφή.

Η υγεία του Μπερλουσκόνι έχει επιδεινωθεί, τα τελευταία χρόνια. Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας είχε κάνει εγχείρηση καρδιάς το 2016, ενώ, έχει εισαχθεί επανειλημμένως στο νοσοκομείο από όταν προσβλήθηκε από κορωνοϊό, πριν από τρία χρόνια. Η Forza Italia του «καβαλιέρε» συναπαρτίζει τον δεξιό συνασπισμό της Πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, με εκείνον να μη διατηρεί ρόλο στην κυβέρνηση.

Τον περασμένο μήνα, ο Μπερλουσκόνι δημοσίευσε δύο βιντεοσκοπημένα μηνύματα από το νοσοκομείο, απευθυνόμενος σε μέλη του κόμματος και υποστηρικτές του. Μάλιστα, τόνισε ότι έτοιμος να επιστρέψει στη δράση, μιλώντας στο συνέδριο της παράταξης.

Διαβάστε ακόμη: