Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισκέφθηκε την περιφέρεια Εμίλια – Ρομάνια. Πρόκειται για τις περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας.

Ύστερα από συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, η Πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως «βλέποντας από κοντά τις τόσες καταστροφές και πλημμύρες, ράγισε η καρδιά μου. Όμως, ήταν χρήσιμο για να αντιληφθώ το μέγεθος των προβλημάτων και να καταλάβω πώς πρέπει να αντιμετωπισθούν. Βρίσκομαι εδώ, προκειμένου να στείλω ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα. Η Ευρώπη είναι μαζί σας».

Ακόμη, η κ. Φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι «η κύρια οικονομική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προσφερθεί μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης και ότι θα πρέπει, πρώτα, να πραγματοποιηθεί μία οριστική αποτίμηση των ζημιών, μέσα στο επόμενο τρίμηνο. «Θα υιοθετήσουμε μία βαθμιαία προσέγγιση και θα συνεργασθούμε αποδοτικά με την κυβέρνηση της Ρώμης», ολοκλήρωσε.

Από την πλευρά της, η Τζόρτζια Μελόνι ανέφερε ότι «η σημερινή παρουσία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αποτελεί μία επιλογή, κάθε άλλο παρά τυπική» και πως «θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη στήριξη, στην αγροτική παραγωγή της περιοχής. Θα ήθελα να υπογραμμίσω και κάτι άλλο.

Πριν από δύο ημέρες, όταν επισκέφθηκα την περιοχή, με εξέπληξε ιδιαίτερα η αντίδραση των κατοίκων που, με μεγάλη αξιοπρέπεια, άρχισαν ήδη να χτίζουν ξανά τα σπίτια τους. Αποτελεί μία πραγματικότητα, η οποία μάς θέτει ενώπιον μίας μεγάλης ευθύνης, ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε στο ύψος αυτών των ανθρώπων».

Διαβάστε ακόμη: