Η Φόρμουλα 1 ανακοίνωσε ότι δε θα πραγματοποιηθεί το Γκραν Πρι της Εμίλια – Ρομάνια το προσεχές Σαββατοκύριακο στην Ίμολα (19 – 21 Μαΐου), λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών στη βόρεια Ιταλία προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες, ενώ, ακόμη και τα πάντοκ της πίστας μετετράπησαν σε… λίμνες.

Την απόφαση ανακοίνωσαν τόσο η διοργανώτρια αρχή, όσο και ο Πρόεδρος της ιταλικής λέσχης αυτοκινήτου, Άντζελο Στίτσι Νταμιάνι.

«Οι σκέψεις της Φόρμουλα 1 είναι με τους ανθρώπους και τις κοινότητες που επηρεάσθηκαν από τα πρόσφατα γεγονότα στην περιφέρεια, Εμίλια – Ρομάνια. Θέλουμε, επίσης, να εξάρουμε την προσπάθεια των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, οι οποίες κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσουν όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Σε συνέχεια συζητήσεων ανάμεσα στη Φόρμουλα 1, τον Πρόεδρο της FIA, τις τοπικές αρχές, τον Πρόεδρο της λέσχης αυτοκινήτου της Ιταλίας, τον Πρόεδρο της Περιφέρειας Εμίλια – Ρομάνια, τον Δήμαρχο της πόλης και τον υπεύθυνο του αγώνα, ελήφθη η απόφαση να μη διεξαχθεί το προσεχές τριήμερο, το Γκραν Πρι στην Ίμολα.

Η απόφαση ελήφθη επειδή δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί ο αγώνας με ασφάλεια για τους φιλάθλους, τις ομάδες και το προσωπικό μας και είναι η σωστή και υπεύθυνη στάση, δεδομένης της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες και οι πόλεις στην περιοχή.

Δε θα ήταν σωστό να ασκήσουμε επιπλέον πίεση στις τοπικές αρχές και στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», τονίσθηκε στην επίσημη ανακοίνωση. Σύμφωνα με τον κ. Νταμιάνι, κατά 99%, το συμβόλαιο της Ίμολα με τη Φόρμουλα 1 θα επεκταθεί για έναν χρόνο. Δηλαδή, θα περιλαμβάνεται και ο αγώνας του 2026. Το επόμενο Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 είναι στο Πριγκιπάτο του Μονακό, το τριήμερο 26 – 28 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη: