Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, με τον S&P 500 να ανακάμπτει από τη χειρότερη μέρα του από τον Σεπτέμβριο, καθώς το ράλι στο τέλος του έτους επανήλθε.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones Industrial Average κέρδισε 322,35 μονάδες, ποσοστό 0,87%, στις 37.404,35. Εν τω μεταξύ, ο Nasdaq Composite  ενισχύθηκε 1,26% στις 14.963,87. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,03% στις 4.746,75.  Σε τρέχουσες τιμές, αυτό τοποθετεί τον ευρύτερο δείκτη λίγο περισσότερο από 1% από ένα ρεκόρ.

Η άνοδος του S&P 500 ήταν ευρείας βάσης με περισσότερα από 450 ονόματα να αυξάνονται στον ευρύτερο δείκτη. Η τεχνολογική Micron είχε την καλύτερη απόδοση, σημειώνοντας άλμα 8,6% αφού ο κατασκευαστής τσιπ μνήμης ξεπέρασε τις τριμηνιαίες προσδοκίες και πρόσφερε καθοδήγηση για το τρέχον τρίμηνο που ξεπέρασε τις προβλέψεις.

Οι μετοχές των chip ανέβηκαν σε μεγάλο βαθμό, με την Intel και προηγμένες μικροσυσκευές σημειώνοντας άνοδο 2,9% και 3,3%, αντίστοιχα.

Η Salesforce ήταν μεταξύ των κορυφαίων κερδισμένων μετοχών στον Dow, σημειώνοντας άνοδο 2,7% μετά από αναβάθμιση από τη Morgan Stanley.

Η Wall Street έρχεται από μια χαμένη μέρα, όταν οι επενδυτές αποκόμισαν κέρδη μετά τα πρόσφατα κέρδη.

Οι Dow και Nasdaq να κατέγραψαν τις χειρότερες συνεδρίες τους από τον Οκτώβριο, με κάθε έναν να διακόπτει ανοδικό σερί εννέα ημερών. Εν τω μεταξύ, ο S&P 500 δημοσίευσε τη χειρότερη μέρα του από τον Σεπτέμβριο.

«Η χρηματιστηριακή αγορά πήγε από τα πάνω προς τα κάτω αρκετά γρήγορα», δήλωσε ο Rhys Williams, επικεφαλής στρατηγικής στο Spouting Rock Asset Management. «Και έτσι, νομίζω ότι ήταν μια τεχνική διόρθωση μετά από ένα πολύ δυνατό χρονικό διάστημα».

Από τα χαμηλά κλεισίματος στα τέλη Οκτωβρίου έως την Πέμπτη, ο Dow και ο S&P 500 και οι δύο εκτινάχθηκαν περισσότερο από 15%. Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο περίπου 19% την ίδια περίοδο.

Διαβάστε ακόμη: