Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές εξαργύρωσαν κάποια κέρδη μετά το πρόσφατο ανοδικό σερί της αγοράς και η FedEx έσυρε τον S&P 500 χαμηλότερα.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος  Dow Jones υποχώρησε 475 μονάδες ή περίπου 1,3%. Ο S&P 500 υποχώρησε σχεδόν 1,5%, ενώ ο  Nasdaq Composite ήταν χαμηλότερα κατά 1,5%.

«Οι αγορές έγιναν υπεραγορασμένες και μια ανάκληση όπως αυτή είναι φυσική, δεδομένων αυτών των συνθηκών», δήλωσε ο Keith Buchanan, ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου στην Globalt Investments. «Οπότε ήταν περισσότερο τεχνικό παρά θεμελιώδες».

Η FedEx ήταν η μεγαλύτερη υστέρηση στον S&P 500, καταγράφοντας απώλειες πάνω από 10%.

Ο γίγαντας της παράδοσης πακέτων εξέδωσε μια απογοητευτική προοπτική εσόδων για το οικονομικό έτος και ανέφερε οικονομικά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου που ήταν κατώτερα των προσδοκιών στις κορυφαίες και κάτω γραμμές.

Ο μέσος όρος μεταφορών Dow Jones, ένας σταθμισμένος ως προς την τιμή δείκτης 20 μετοχών που περιλαμβάνει τη FedEx, υποχώρησε κατά 138 μονάδες ή 0,9%.

Η μητρική της Google, Alphabet ήταν μεταξύ των καλύτερων επιδόσεων στον S&P 500, φτάνοντας σε νέο υψηλό 52 εβδομάδων. τελευταία κέρδισε περισσότερο από 2%.

Κλείσιμο με πτώση για τους αμερικανικούς δείκτες μετά απο το σερί κερδών

Η υποχώρηση έρχεται μετά από μια ισχυρή συνεδρίαση την Τρίτη, όταν ο Dow και ο Nasdaq Composite σημείωσαν άνοδο εννέα ημερών. Από την 27η Οκτωβρίου που έκλεισε στα χαμηλά, ο Dow Industrials αυξήθηκε κατά 15,9% και ο S&P 500 σημείωσε άλμα 15,8%.

Και οι τρεις βασικοί μέσοι όροι παραμένουν σε τροχιά για ένα νικηφόρο Δεκέμβριο και το 2023, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στις προτεινόμενες μειώσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα το νέο έτος.

Ο S&P 500 έχει αυξηθεί περισσότερο από 3% αυτόν τον μήνα και περισσότερο από 22% ετησίως μέχρι σήμερα, ενώ ο Dow έχει αυξήσει περισσότερο από 3% και 12%, αντίστοιχα.

Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο περισσότερο από 4% για τον Δεκέμβριο και 41% για το 2023, βάζοντας τον ρυθμό για την καλύτερη χρονιά από το 2020.

Διαβάστε ακόμη: