Μετά το χθεσινό ανοδικό ξέσπασμα στην Wall Street, οι traders αναμένεται να κατεβάσουν «στροφές», όπως φαίνεται από τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης. Η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ προέρχεται από την καλύτερη συνεδρίαση εδώ και πάνω από ένα χρόνο, διαγράφοντας σχεδόν όλες τις απώλειες από το δραματικό sell off της περασμένης Δευτέρας. Μάλιστα, για τον S&P 500 ήταν η καλύτερη ημερήσια επίδοση από το 2022. «Βάλσαμο στην πληγή» τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας.

Αντοχές επέδειξαν την Πέμπτη οι ευρωπαϊκές αγορές, βγάζοντας αντίδραση μετά το πτωτικό ξεκίνημα και «απορροφώντας» τις απώλειες, που ξεπερνούσαν το -1%. Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί δεδομένης της αβεβαιότητας για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Άνοδο +0,3% καταγράφει ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600, ενώ οι υπόλοιποι μεγάλοι δείκτες κινούνται πέριξ του +0,1% με +0,2%.

Αίσθημα ανακούφισης και στα ασιατικά χρηματιστήρια έφεραν τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς βάζουν «φρένο» ως ένα βαθμό στους φόβους για ύφεση όσον αφορά την αμερικανική οικονομία. Κέρδη +0,7% για τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei, ενώ ξεπέρασε το +1% η άνοδος στις αγορές της Νότιας Κορέας, του Χονγκ Κονγκ και της Αυστραλίας.

Διαβάστε ακόμη: