Ένα σπάνιο περιστατικό σημειώθηκε σε εκκλησία στη Φλόριντα των ΗΠΑ την περασμένη Κυριακή με ιερέα να… δαγκώνει πιστή στο χέρι για να προστατεύσει την όστια.

Στο βίντεο από οσα συνέβησαν στον ναό του Αγίου Θωμα, φαίνεται ο ιερέας Φιντέλ Ροντρίγκεζ, να δαγκώνει τη γυναίκα, γεγονός που παραδέχθηκε και ο ίδιος όταν ρωτήθηκε από αστυνομικούς μετά την καταγγελία που έγινε σε βάρος του.

Δείτε το βίντεο:

Το θύμα του δαγκώματος υπονόησε στους αστυνομικούς ότι η κίνηση του ιερέα έγινε λόγω των ρούχων που φορούσε. «Δεν μου έδινε την όστια. Δεν ξέρω αν ήταν για τον τρόπο με τον οποίο είχα ντυθεί ή κάτι άλλο» είπε η γυναίκα.

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στο κανάλι WFTV ότι «ο ιερέας προσπάθησε να της βάλει με το ζόρι την όστια στο στόμα, εκείνη έκανε πίσω λέγοντας “όχι, μην το κάνετε αυτό” και προσπάθησε να το πάρει με το χέρι της και τότε εκείνος τρελάθηκε».

Από την πλευρά του ο ιερέας Ροντρίγκεζ αρνήθηκε ότι κίνητρό του ήταν η αμφίεση της γυναίκας. «Δεν κρίνω κανέναν για το πώς ντύνεται» ισχυρίστηκε.

Σύμφωνα με τον ίδιο όταν η γυναίκα επέστρεψε για δεύτερη φορά στον ναό για να κοινωνήσει – καθώς την είχε διώξει νωρίτερα επειδή, όπως είπε, «δεν γνώριζε τη διαδικασία» – την ρώτησε αν είχε εξομολογηθεί. «Αν δεν έχεις εξομολογηθεί δεν μπορείς να κοινωνήσεις. Ναι τη δάγκωσα, υπερασπίζομαι το ιερό μου καθήκον» πρόσθεσε ο ιερέας, σύμφωνα με τη δικογραφία.

Η Αρχιεπισκοπή του Ορλάντο υπερασπίστηκε σε ανακοίνωσή της τον ιερέα αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «η γυναίκα έβαλε με τη βία το χέρι της στο σκεύος και προσπάθησε να πάρει όστια. Όταν τον έσπρωξε και απαντώντας σε μια βίαιη κίνηση ο πατέρας Ροντρίγκεζ τη δάγκωσε ώστε να αφήσει την όστια. Αν και δεν επικροτούμε τέτοιες κινήσεις, ο ιερέας Ροντρίγκεζ απλά προσπαθούσε να σταματήσει μια κίνηση βεβήλωσης της Θείας Κοινωνίας».

Διαβάστε ακόμη: