Κανένα διαβαθμισμένο έγγραφο δεν βρέθηκε κατά την έρευνα που διενήργησαν πράκτορες του FBI στην εξοχική κατοικία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, στο Ρίχομποθ του Ντέλαγουερ, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Μπομπ Μπάουερ.

Η επιχείρηση άρχισε στις 08:30 το πρωί και διήρκησε 3.5 ώρες. Διεξήχθη «σε συντονισμό και με τη συνεργασία» των νομικών εκπροσώπων του Αμερικανού Προέδρου με την ομοσπονδιακή αστυνομία, προσέθεσε ο νομικός.

Μολονότι δεν εντοπίσθηκαν έγγραφα που να φέρουν τον χαρακτηρισμό «απόρρητο», οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί συνέλεξαν για να εξετάσουν «κάποιο υλικό και χειρόγραφα σημειώματα που φαίνεται ότι σχετίζονται με την εποχή κατά την οποία ο Τζο Μπάιντεν ήταν Αντιπρόεδρος» του Μπαράκ Ομπάμα (2009 – 2017), συμπληρώθηκε στην επίσημη ενημέρωση του Μπομπ Μπάουερ.

Το FBI έχει ήδη ερευνήσει άλλο ένα σπίτι του Μπάιντεν, στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, αναζητώντας απόρρητα έγγραφα που «ξεχάσθηκαν» από όταν ήταν Γερουσιαστής και μετέπειτα, Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Μπάρακ Ομπάμα.

Απόρρητα αρχεία σε κατοικίες πολιτικών

Ο Τζο Μπάιντεν και ο τέως Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αντιμετωπίζουν ποινικές έρευνες για διαβαθμισμένα έγγραφα που έχουν εντοπισθεί σε ιδιοκτησίες τους. Ο τέως Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πενς, αποτέλεσε –την περασμένη εβδομάδα– τον τελευταίο πολιτικό, στις κατοικίες των οποίων βρέθηκαν απόρρητα έγγραφα.

Ο Πενς και ο Μπάιντεν ενημέρωσαν αμέσως τις αρχές για τα ευρήματα. Αντιθέτως, το FBI είχε πραγματοποιήσει έφοδο στην έπαυλη του Τραμπ στο Μαρ–α–Λάγκο, όπου εντόπισε διαβαθμισμένο υλικό, με τις ομοσπονδιακές αρχές να κατηγορούν την ομάδα Τραμπ για απόπειρα παρακώλυσης του έργου τους.

Διαβάστε ακόμη: