Για περισσότερα από 88 χρόνια, η Ουάσινγκτον γιορτάζει το δώρο από το Τόκιο, πίσω στο 1912 και αφορά 3.000 κερασόδεντρα, τα οποία φυτεύτηκαν στην πόλη και συγκεκριμένα, στις όχθες του Tidal Basin, της λίμνης του ποταμού Πότομακ. Τα δέντρα προστέθηκαν σε πολύ χαμηλό υψόμετρο, 1 – 5 μέτρα , στις όχθες του Tidal Basin, μία λιμνούλας, δίπλα στα μνημεία των Ουάσινγκτον και Λίνκολν, στο πλέον ιστορικό πάρκο της αμερικανικής πρωτεύουσας πόλης.

Ηνωμένες Πολιτείες, κερασιές στην Ουάσινγκτον.

Το εφετινό φεστιβάλ “Cherry Βlossoms” άρχισε χθες (01/03), μία εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι συνήθως, καθώς οι υψηλές –γενικά– θερμοκρασίες από την αρχή της χρονιάς έκαναν τα δέντρα να ανθίσουν νωρίτερα, ενώ, αναμένεται να διαρκέσει έως τις αρχές Απριλίου. Η Δήμαρχος της Ουάσινγκτον και η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου ανακοίνωσαν ότι τα 3.700 ανθισμένα δέντρα κερασιάς θα φθάσουν στο αποκορύφωμα της ανθοφορίας εφέτος από την 22α έως την 25η Μαρτίου, ήτοι αρκετές ημέρες νωρίτερα από ό,τι περίμεναν παρατηρητές και ειδικοί.

Ηνωμένες Πολιτείες, κερασιές στην Ουάσινγκτον.

«Αυτή ήταν μία δύσκολη χρονιά για την ανάγνωση των δέντρων», τόνισε ο επόπτης του NPS για το εθνικό εμπορικό κέντρο και τα μνημειακά πάρκα· ένας από τους θερμότερους χειμώνες που έχουν καταγραφεί ποτέ, καθώς και οι δραματικές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας έχουν ουσιαστικά στείλει συγκεχυμένα σήματα στα δέντρα. Ο χειμώνας της περιφέρειας παρουσίασε δραματικές μεταβολές στον καιρό, συμπεριλαμβανομένης μίας εβδομάδας τον Φεβρουάριο, όπου ο «υδράργυρος» έφθασε τους 27°C τη μία ημέρα και τα επόμενα δύο 24άωρα, υπήρξε… χιονόπτωση.

Ηνωμένες Πολιτείες, κερασιές στην Ουάσινγκτον.

Η Πρόεδρος του Φεστιβάλ υπογράμμισε ότι αναμένεται μία χρονιά «έκρηξης» για την εκδήλωση, η οποία συνήθως σηματοδοτεί την ανεπίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου της Ουάσινγκτον. Το 1937, η Λέσχη Κήπων της Αμερικής τίμησε την 25η επέτειο της ιαπωνικής δωρεάς των ανθισμένων κερασιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, δίνοντας 5.000 ανθισμένα δέντρα και φυτά στην Ιαπωνία. Tο φεστιβάλ διεκόπη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και συνεχίσθηκε το 1947.

Ηνωμένες Πολιτείες, κερασιές στην Ουάσινγκτον.

Διαβάστε ακόμη: