Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι Ιάπωνες γιορτάζουν τη λεγόμενη σακούρα (sakura), την ανθοφορία των κερασιών δηλαδή, που συμβολίζει το εφήμερο της ζωής και τη νομοτέλεια της θνητότητας.

H ανθοφορία των κερασιών στην Ιαπωνία σηματοδοτεί το ξεκίνημα της άνοιξης. Πρώτα ανθίζουν τα δέντρα στο νησί Kyūshū – κατά το τέλος Μαρτίου – και μετά καθώς ο καιρός ζεσταίνει, σε όλη την χώρα. Η μετεωρολογική υπηρεσία ενημερώνει τους πολίτες για την κίνηση του «μετώπου της ανθοφορίας» και οι εφημερίδες ανακοινώνουν την εξελικτική πορεία από το άνθισμα του πρώτου μπουμπουκιού ως την πλήρη ανθοφορία των δέντρων.

Οι κερασιές άνθισαν πρόωρα στην Ιαπωνία | Socialsecurity.gr

Οι πόλεις Tόκιο, Φουκουόκα και Γουακαγιάμα είναι ήδη ανθισμένες, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι οι πόλεις όπως η Οσάκα, το Κιότο και το Καγκοσίμα θα δουν πλήρη άνθιση και των δικών τους κερασιών μέσα στις επόμενες ημέρες.

Λόγω των διαφορετικών καιρικών συνθηκών, τα άνθη κερασιάς ανθίζουν σε διαφορετικές εποχές σε ολόκληρη τη χώρα. Στην πιο κρύα βόρεια Ιαπωνία, τα λουλούδια ανθίζουν πολύ αργότερα, ενώ αναμένεται να φτάσουν σε πλήρη άνθιση προς τα τέλη Απριλίου και αρχές Μαΐου. Στα τροπικά νησιά της Οκινάουα, τα λουλούδια ανθίζουν στις αρχές Φεβρουαρίου.

svg%3E

Παρ’ όλα αυτά, τα άνθη κερασιάς έχουν αρχίσει να ανθίζουν νωρίτερα φέτος, λόγω της ζεστής άνοιξης.

svg%3E

Το άνθος της κερασιάς είναι συνδεδεμένο με την αρχαία ιαπωνική παράδοση της hanami ή αλλιώς πικνίκ κάτω από τις κερασιές και για τον λόγο αυτό πολλοί Ιάπωνες οργανώνουν κάτι τέτοιο μαζί με τους αγαπημένους τους, από το πρώτο αυτό Σαββατοκύριακο του Απριλίου.

Sacura: Η εκπληκτική λίμνη με τις κερασιές! | Perierga.gr

Φυσικά, η Ιαπωνία διαθέτει εκπληκτικής ομορφιάς πάρκα, όπου γεμίζουν από κόσμο, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ωστόσο τα δέντρα αυτά μπορεί να τα θαυμάσει κανείς ακόμα και στις άκρες των δρόμων, κοντά σε κανάλια αλλά και σε αστικές περιοχές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.