Τουλάχιστον 125 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 180 τραυματίστηκαν μετά το χάος και τη βία που ξέσπασε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου στην Ινδονησία, σε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες όλων των εποχών σε γήπεδα.

Νωρίτερα υπήρχαν αναφορές για 174 νεκρούς, ωστόσο επισήμως, από τις ινδονησιακές Αρχές, αναφέρονται ότι οι νεκροί φθάνουν τους 125.

Μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που σημάδεψαν ποτέ τον χώρο του αθλητισμού σημειώθηκε πριν από μερικές ώρες στην Ινδονησία, όπου τουλάχιστον 174 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ της Αρέμα και την Περσεμπάγια Σουραμπάγια στην ανατολική Ιάβα.

Σύμφωνα το ρεπορτάζ του BBC, που δίνει και τον τελευταίο απολογισμό των νεκρών, η τραγωδία προκλήθηκε μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα, στον οποίο αναδείχθηκε νικήτρια η Περσεμπάγια Σουραμπάγια. Όπαδοί εισέβαλαν στο γήπεδο, προχώρησαν σε βανδαλισμούς και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς. Εκείνοι χρησιμοποίησαν χημικά για να τους απωθήσουν, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.

Δραματικές εικόνες σημειώθηκαν σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Ινδονησία μετά από εισβολή οπαδών και χρήση χημικών από την αστυνομία που έσπειρε τον πανικό, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για δεκάδες θυμάτων.

Σύμφωνα με τοπικά και διεθνή media, δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο γήπεδο μετά το τέλος του αγώνα Αρεμά – Περσέμπαγια.

Όλα ξεκίνησαν από την εισβολή εξαγριωμένων οπαδών των γηπεδούχων στο χορτάρι του Kanjuruhan Stadium της πόλης Μαλάνγκ έπειτα από την ήττα της ομάδας τους με 3-2, γεγονός που σύντομα εξελίχθηκε σε χάος. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τον κόσμο, προκαλώντας γενικευμένο πανικό που είχε ως αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν άτομα στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ως τώρα μιλούν για πάνω από 100 νεκρούς, με ανθρώπους της Περσέμπαγια και της λίγκας της Ινδονησίας να έχουν ήδη επιβεβαιώσει μέσω twitter την ύπαρξη θυμάτων με συλλυπητήρια μηνύματα.

Μετά το σφύριγμα της λήξης κι ενώ η Αρέμα είχε ηττηθεί με 2-3, οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Kanjuruhan Stadium» και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές αρχές.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να εμποδίσουν τους φιλάθλους, εκατοντάδες εκ των οποίων έχασαν τις αισθήσεις τους και λιποθύμησαν.

Τα όσα ακολούθησαν ήταν ανατριχιαστικά, οι συγκρούσεις ήταν βίαιες, ενώ δύο οχήματα της αστυνομίας κάηκαν ολοσχερώς.

Οι μάχες σώμα με σώμα συνεχίστηκαν κι εκτός γηπέδου, με αρκετούς ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους. Εκτός των νεκρών, τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για περισσότερους από 100 τραυματίες, μερικοί εκ των οποίων πιο σοβαρά.

 

Διαβάστε ακόμη: