«Ένα βασικό δίλημμα των εκλογών είναι αν την επόμενη ημέρα θέλουμε μια κυβέρνηση αλήθειας ή μια κυβέρνηση συγκάλυψης. Θα αγωνιστούμε για την αλήθεια. Και η συγκάλυψη αφορά και το ζήτημα των υποκλοπών -το οποίο ακόμα γεννά ειδήσεις- αλλά και το έγκλημα των Τεμπών, στο οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να ρίξει σκοτάδι. Και το προσπαθεί αυτό ξεκινώντας την προσπάθεια να τα ρίξει όλα σε ένα ανθρώπινο λάθος και φθάνοντας ακόμα και στο σημείο να κατηγορεί τους εργαζομένους ως συντεχνίες. Οι άνθρωποι που τόσο καιρό προειδοποιούσαν και έχουν αυτή τη στιγμή νεκρούς συναδέλφους τους χαρακτηρίζονται από τον κ. Μητσοτάκη ως συντεχνία».

Τα ανωτέρω υπογράμμισε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ασφάλεια των μεταφορών των πολιτών είναι κομβικής σημασίας, για εμάς». «Η ασφάλεια βέβαια αφορά και τα ΚΤΕΛ και τα λεωφορεία και ούτω καθ’ εξής. Και εξίσου σημαντική είναι η απονομή της δικαιοσύνης. Θέλουμε μια κυβέρνηση που να ασχολείται με το κοινό καλό».

«Ο δημόσιος χαρακτήρας στο νερό, στο ρεύμα, στο σύστημα υγείας είναι στην κορυφή της ατζέντας που προτάσσουμε εμείς. Ασφάλεια για τους πολίτες σημαίνει το κράτος να έχει δημόσια εργαλεία στα χέρια του», υπογράμμισε.

«Ο Πάτσης δεν ήταν κάποιο λάθος, είναι το σχέδιο της ΝΔ για την πρώτη κατοικία. Το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τους πολίτες είναι “νόμος Πάτσης-Καππάτος”, και για τους φίλους της ΝΔ είναι “νόμος Παπαθανάση”. Θα μπορούσε άραγε ένα πολίτης να έχει την ίδια ρύθμιση όπως ο υπουργός του κ. Μητσοτάκη ή μόνο όσοι είναι φίλοι αυτού του παρασιτικού συστήματος; Μόνο το υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ χρωστάει 12 εκατ. ευρώ! Ακριβώς γι’ αυτό εμείς καταθέσαμε τη σχετική τροπολογία για το πόθεν-έσχες εκ νέου χθες. Οι όροι ρύθμισης των δανείων ενός πολιτικού προσώπου πρέπει να είναι στα στοιχεία του πόθεν έσχες», συνέχισε.

Για τον βουλευτή της ΝΔ κ. Καππάτο, επισήμανε ότι «έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με υποθέσεις κατά των δανειοληπτών». «Δηλαδή σήμερα αυτός ο άνθρωπος νομοθετεί στο κοινοβούλιο, ψήφισε να καταργηθεί η πρώτη κατοικία, και παραδέχεται ότι όλο το προηγούμενο διάστημα εκπροσωπούσε τράπες κατά αδύναμων δανειοληπτών. Παραδέχτηκε επίσης ότι έχανε υποθέσεις, ακριβώς γιατί υπήρχε πλαίσιο πρώτης κατοικίας. Το οποίο βέβαια η ΝΔ κατήργησε», σημείωσε ο ίδιος.

Για τα μέτρα που θα πάρει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ο Ν. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα: «Πλαφόν τιμές ενέργειας, μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και των ΕΦΚ σε καύσιμα, αύξηση του βασικού μισθού στα 880 ευρώ για να ενσωματώσει και τον πληθωρισμό, αυξήσεις 10% στους μισθούς του δημοσίου γιατί πρέπει να στηρίξουμε το εισόδημα των πολιτών και να ισοφαρίσουμε τις μειώσεις, επαναφορά της 13ης σύνταξης και απόδοση των αναδρομικών στους συνταξιούχους, αφορολόγητο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες στα 10.000 ευρώ».

Διαβάστε περισσότερα