Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο 37χρονος καθ’ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής, στην Ηλεία.

Η διαδικασία της απολογίας του ολοκληρώθηκε και, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Ηλείας, θα οδηγηθεί στην φυλακή.

Η απολογία του έγινε, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, καθώς αποφασίστηκε να μη μεταφερθεί στα δικαστήρια υπό τον φόβο λιντσαρίσματός του, όπως επιχειρήθηκε άλλωστε κατά την προηγούμενη μεταγωγή του.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, άτομα από το συγγενικό περιβάλλον της 11χρoνης προσπάθησαν να προσεγγίσουν το Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, όμως οι αστυνομικοί τούς απέτρεψαν και τούς κράτησαν στο όριο της ζώνης ασφαλείας που έχει οριστεί βάσει των μέτρων.

Παράλληλα, η κατάσταση στο χωριό Μυρτιά παραμένει έκρυθμη και οι φόβοι για βεντέτα είναι ορατοί, όπως φάνηκε άλλωστε και από το κάψιμο του σπιτιού του 37χρονου, την ώρα που κηδευόταν η ανήλικη.

Το χρονικό της δολοφονίας

Υπενθυμίζεται πως, τη Δευτέρα (10/6), η 11χρονη Βασιλική βρέθηκε άγρια δολοφονημένη, σε χωράφι στην περιοχή Καταράχι, ανάμεσα στα Λεχαινά και την Αρετή Ηλείας. Στην περιοχή οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 37χρονο θείο της ο οποίος αργότερα ομολόγησε τη δολοφονία της μικρής.

Το βράδυ της 9ης Ιουνίου, η 11χρονη έφυγε από το σπίτι της οικογένειάς της, στην Μυρτιά, με προορισμό το σπίτι του παππού της. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε ποτέ να φθάσει. Στη διαδρομή, συνάντησε τον θείο της ο οποίος σταμάτησε μπροστά της με το αυτοκίνητό του. Η Βασιλική, που δεν μπορούσε να υποψιαστεί τις νοσηρές βλέψεις του 37χρονου, επιβιβάστηκε στο όχημά του και έκτοτε αγνοείτο μέχρι το μεσημέρι της επομένης.

Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του παιδιού, η 11χρονη δέχτηκε χτυπήματα με το κατσαβίδι, σε καρδιά και σπλήνα, ωστόσο δεν προκύπτουν ευρήματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο δολοφόνος της Βασιλικής, μετά την ομολογία του, υποστήριξε: “Της πρότεινα να συνευρεθούμε ερωτικά. Αντέδρασε και αρνήθηκε. Είπε ότι θα το πει στους γονείς της. Πήρα το κατσαβίδι που είχα στο αυτοκίνητο και αφού την έριξα στο έδαφος την χτύπησα με αυτό πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό. Την σκότωσα και το κατσαβίδι το πέταξα σε έναν βάλτο”.

Μετά τη δολοφονία, σύμφωνα με την αστυνομία, έσυρε το άψυχο σώμα της 11χρονης για 45 μέτρα, μέχρι που το πέταξε δίπλα σε ένα αυλάκι στο Καταράχι Ηλείας, και στη συνέχεια το σκέπασε με ξερά χόρτα.

Σε βάρος του 37χρονου ασκήθηκε δίωξη για:

  • ανθρωποκτονία από πρόθεση
  • απόπειρα βιασμού ανηλίκου
  • αρπαγή ανηλίκου
  • οπλοχρησία
  • οπλοφορία

Διαβάστε ακόμη