Προ των πυλών είναι πλέον οι υπογραφές για την νέα περίοδο παραχώρησης της Αττικής Οδού. Τελευταία εξέλιξη είναι η ίδρυση των δύο εταιρειών που θα τρέξουν την παραχώρηση από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Πιο συγκεκριμένα οι δύο εταιρείες που ιδρύθηκαν είναι η Νέα Οδός Παραχώρηση ΜΑΕ και η νέα εταιρεία που αναλαμβάνει τη διαχείρισης ονομάζεται “ΝΕΑ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕ” και είναι το διάδοχο σχήμα από την σημερινή “Αττική διαδρομές” η οποία ολοκληρώνει την παρουσία της με την λήξη της υφιστάμενης παραχώρησης τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας παραχώρησης συμμετέχουν οι: Ε.Μουστάκας ως πρόεδρος, και οι Χ. Ζαρίμπα, Π. Λαζαρίδου και Β. Χουχουρέλου ως μέλη. Στο διοικητικό συμβούλιο για την εταιρεία λειτουργίας, συμμετέχουν οι: Π. Σουρέτης ως πρόεδρος και οι Ρ. Αντωνακόπουλος και Ν. Καταπόδης ως μέλη.

Η εταιρεία παραχώρησης που έχει αρχικό κεφάλαιο 3 εκατ. ευρώ και διάρκεια μέχρι τις 21 Αυγούστου 2054, θα πρέπει να αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 494 εκατ. ευρώ καθώς είναι όρος της σύμβασης παραχώρησης. Αυτό εκτιμάται ότι θα γίνει με την καταβολή μετρητών. Ένας ενδιαφέρος όρος είναι επίσης πως για την πρώτη πενταετία η νέα παραχωρησιούχος μπορεί να μεταβιβάσει μέχρι και το 49% του μετοχικού της κεφαλαίου..

Να θυμίσουμε πως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ επικράτησε στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την νέα περίοδο παραχώρησης της Αττικής Οδού δίνοντας προσφορά ύψους 3,27 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: