Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο Υπ. Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας και ο Χένρι Χόλτερμαν, ο περίφημος Ολλανδός μεγιστάνας του Ελλάκτωρα συνδέονται με στενή φιλία εδώ και πολλά χρόνια, ενώ και οι δύο άνδρες διαθέτουν κατοικίες στο πανέμορφο νησί της Κέρκυρας όπου ο Ολλανδός περνά τις διακοπές του αλλά και πολύ χρόνο ακόμη λόγω της μεγάλης αγάπης του στο νησί των Φαιάκων όπου και άλλοι καλοί φίλοι του διαθέτουν επίσης εξοχικές κατοικίες, ενώ για τον Υπ. Εξωτερικών η Κέρκυρα αποτελεί την πρώτη κατοικία!

Τι πιο φυσιολογικό λοιπόν και εύλογο οι δύο άνδρες να συναντώνται, να βολτάρουν και να συντρώγουν στην πόλη της Κέρκυρας όποτε δίνεται η ευκαιρία!

Επί του προκειμένου, το περασμένο Σάββατο, απόγευμα προς βράδυ, όπως μου διηγείται έγκυρη πηγή, Χ. Χόλτερμαν και Ν. Δένδιας εθεάθησαν να περπατούν μπροστά από το εμβληματικό Λιστόν στην πόλη της Κέρκυρας, να βολτάρουν στα στενά, τα σοκάκια και τις πλατείες και να καταλήγουν για δείπνο στο περίφημο Βενετσιάνικο Πηγάδι (The Venetian Well), ένα από τα πιο ρομαντικά εστιατόρια στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, ένα ατμοσφαιρικό Gourmet & Bistro wine restaurant, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα και που δεσπόζει στην Πλατεία της Κρεμαστής μπροστά στο ιστορικό Βενετσιάνικο πηγάδι.

Είναι προφανές πως οι δύο ισχυροί άνδρες της πολιτικής και επιχειρηματικής σκηνής της χώρας θα είχαν την ευκαιρία (χαλαρά Σάββατο βράδυ) να συζητήσουν για πολλά και διάφορα ζητήματα της επικαιρότητας, από τον όμιλο του Ελλάκτωρα όπου πλέον υφίσταται και νέος ισχυρός όμιλος ως εταίρος της τάξης του 30% ,η οικογένεια Βαρδινογιάννη, αλλά και θέματα εξωτερικής πολιτικής, τα Ελληνοτουρκικά που «καίνε» το διάστημα αυτό, ίσως ακόμη και τις πολιτικές εξελίξεις σε σχέση με τις προσεχείς εθνικές εκλογές και τις τυχόν επιπτώσεις τους στο εσωτερικό των κομμάτων.

Το γεγονός πάντως είναι πως ο Χένρι Χόλτερμαν ήρθε για να μείνει στην Ελλάδα – και όχι μόνο στην Κέρκυρα όπου και απέκτησε δεύτερο σπίτι στην Γαρίτσα λίγο πιο κάτω από το Corfu palace αντί του ποσού των 2 εκατ. ευρώ- καθώς εκτός από τις κατασκευές και το real estate αυξάνει τη θέση του στην Alpha bank με απώτερο σκοπό σε πρώτη φάση να αγγίξει το 9,9% των μετοχών!

Διαβάστε ακόμη: