Η βασίλισσα Καμίλα επέστρεψε στη δουλειά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και πρόσφερε μια σπάνια ενημέρωση για την υγεία του συζύγου της, βασιλιά Καρόλου.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε νέο κέντρο για τον καρκίνο στο Royal United Hospital στο Bath, ρωτήθηκε για τον Κάρολο, ο οποίος δίνει τη δική του μάχη με τη νόσο.

Το update για την υγεία του βασιλιά Καρόλου

«Είναι καλά;» ρώτησε τότε μια γυναίκα την Καμίλα. «Πάει πολύ καλά», απάντησε εκείνη, σε μια θετική ενημέρωση για την υγεία του βασιλιά.

Η τελευταία φορά που τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έδωσαν επίσημη ενημέρωση για την υγεία του βασιλιά Καρόλου ήταν τον Απρίλιο, όταν ανακοίνωσαν ότι θα επέστρεφε στις δημόσιες υποχρεώσεις του, αλλά η θεραπεία του δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Ένας εκπρόσωπος του Παλατιού είχε πει, ότι «οι γιατροί είναι αρκετά ικανοποιημένοι με την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής, ώστε ο βασιλιάς είναι πλέον σε θέση να επαναλάβει μια σειρά από καθήκοντα δημόσιας επαφής. Οι προσεχείς δεσμεύσεις θα προσαρμοστούν όπου χρειάζεται για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για τη συνεχή ανάκαμψη της Αυτού Μεγαλειότητας».

Δεν μοιράστηκαν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα τελειώσει η θεραπεία του, αλλά ο εκπρόσωπος είπε ότι είναι «πολύ ενθαρρυμένοι από την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής και παραμένουν θετικοί για τη συνεχιζόμενη ανάρρωση του βασιλιά».

Έχει επιστρέψει στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από υποχρεώσεις αυτό το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας του σε μια έκθεση λουλουδιών το Σαββατοκύριακο στο Αμπερντίν, κοντά στο Μπαλμόραλ. Επισκέφθηκε επίσης το Σάουθπορτ για να συναντηθεί με όσους επλήγησαν από την επίθεση με μαχαίρι της 29ης Ιουλίου και τις επακόλουθες ταραχές.

Ο Κάρολος μένει στο Μπαλμόραλ από τις 19 Αυγούστου, αφού ξεκίνησε τις καλοκαιρινές του διακοπές στη Σκωτία στο Κάστρο του Μέι. Μαζί του βρίσκονται πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένης της νύφης του Κέιτ Μίντλετον, η οποία υποβάλλεται στη δική της θεραπεία για τον καρκίνο.

Διαβάστε ακόμη: