Η πρώτη μεταγραφή της Τσέλσι στη νέα εποχή, με τον Τοντ Μπόλι επικεφαλής αντί του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, είναι γεγονός από χθες (13/07).

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ άφησε τη Μάντσεστερ Σίτι έπειτα από επτά χρόνια στο «Έτιχαντ», καθώς «έδωσε» τα χέρια με τους «μπλε» για πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Στη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, υπάρχει οψιόν επέκτασης για ακόμη έναν χρόνο, με το κόστος της μεταγραφής να ανέρχεται στα 56.000.000€ για τον σύλλογο του Λονδίνου.

«Προφανώς, έχω πετύχει πολλά στην καριέρα μου, ωστόσο, υπάρχουν ακόμη αρκετά και ανυπομονώ να το πράξω ως μέλος της Τσέλσι, υπό την καθοδήγηση του Τόμας Τούχελ.

Το Λονδίνο είναι το σπίτι μου και το μέρος όπου άρχισαν όλα για εμένα· τώρα, έχω την ευκαιρία να αγωνισθώ μπροστά στους φίλους και την οικογένειά μου», τόνισε αρχικά ο Άγγλος ακραίος επιθετικός.

«Ανυπομονώ να συναντήσω σύντομα τους φιλάθλους, θέλω να αδράξω την ευκαιρία για να ευχαριστήσω τον Τοντ, τον Μπέχνταντ, την ιδιοκτησία, τον Τόμας και όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή. Ανυπομονώ να αρχίσω και να συνεχίσω τις πειστικές εμφανίσεις στον αγωνιστικό χώρο».

Ο 27άχρονος είχε «μετακομίσει» το 2015 από τη Λίβερπουλ στη Μάντσεστερ Σίτι έναντι 52.000.000€ και στα επτά χρόνια παρουσίας στους «πολίτες» κατέκτησε 4 πρωταθλήματα Αγγλίας, 1 Κύπελλο και 3 Λιγκ Καπ, με εκείνον να μετρά 131 τέρματα σε 339 συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις.

Παράλληλα, η Τσέλσι συμφώνησε με τον κεντρικό αμυντικό της Νάπολι, Καλιντού Κουλιμπαλί.

Ο έμπειρος άσος ήταν για καιρό στα… ραντάρ της ομάδας του Τόμας Τούχελ και χθες, οι δύο πλευρές έφθασαν σε οριστική συμφωνία.

Οι ετήσιες αποδοχές του Κουλιμπαλί ανέρχονται στα 10.000.000€, ενώ εκκρεμεί η τελική έγκριση των «παρτενοπέι», οι οποίοι –πιθανότατα– δε θα εμποδίσουν την πραγματοποίηση της μεταγραφής, καθώς κινδυνεύουν να τον χάσουν για το… τίποτα, αφού το συμβόλαιό του, λήγει το επόμενο καλοκαίρι.