Η κατάργηση του αρμόδιου υπουργείου και η αποπομπή του, ξάφνιασε ακόμη και τον ίδιο τον κ. Γ. Ζαββό ο οποίος μολονότι θεωρούσε, όπως και η πιάτσα, ότι το έργο του ήταν επιτυχημένο, ξύπνησε ένα πρωί και ο υπουργικός του θώκος είχε πάψει να υφίσταται!!!

Όπως επισημαίνουν οι καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα εκ των έσω, ο κ. Ζαββός την επιτυχία του ρόλου του οποίου στα κόκκινα δάνεια η κυβέρνηση αναγνωρίζει, θυσιάστηκε ως «νέα Ιφιγένεια» στον βωμό της αποκατάστασης των σχέσεων με την Τράπεζα της Ελλάδος και τον κ. Ι. Στουρνάρα προσωπικά, ο οποίος είχε συγκρουσθεί σφοδρά με τον υφυπουργό για το θέμα της Bad bank.

Και με αφορμή το ζήτημα αυτό ο κεντρικός τραπεζίτης εφέρετο να βρίσκεται σε «απόσταση» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από την αρχή της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας τον στήριξε ουσιαστικά.

Έτσι λοιπόν, ο κ. Ζαββός αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς το έργο του με Ηρακλή I και II, αλλά και αφού συνέταξε την τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο, «εξαφανίστηκε» διά της καταργήσεως του αρμόδιου υφυπουργείου.

Και η αποχώρηση του αναμένεται να εκτονώσει την κατάσταση και με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όπου είχε έρθει σε ρήξη με την πρόεδρο και το σύνολο του φορέα με αφορμή το νέο κανονιστικό πλαίσιο που κατά τα μέλη της Επιτροπής καταργούσε την ανεξαρτησία της.

Από εκεί και πέρα, η αρμοδιότητα των τραπεζών περνάει αναμφίβολα στον υπουργό Οικονομικών κ. Σταικούρα ο οποίος επιβραβεύεται και ενισχύεται περαιτέρω για την επιτυχία του στην βελτίωση των βασικών οικονομικών δεικτών και την επιστροφή της οικονομίας σε τροχιά ανάκαμψης!

Παράλληλα ρόλο και άποψη για τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα θα έχει και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Αλέξης Πατέλης.

Ο Zαββός καταργεί την ανεξαρτησία της επιτροπής κεφαλαιαγοράς