Θέμα συζήτησης και προβληματισμού αποτελεί μεταξύ των προβεβλημένων τραπεζιτών, το γεγονός της αποστασιοποίησης Στουρνάρα από τον Κυρ. Μητσοτάκη και την κεντρική εξουσία του Μαξίμου!

Πέραν πάσης αμφιβολίας οι σχέσεις των δύο κορυφαίων πολιτικών θεσμικών παραγόντων είναι «παγωμένες» κατά το τελευταία χρονικό διάστημα, μολονότι πριν αλλά και μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν περισσότερο από άριστες!

Και αναμφίβολα ο πρωθυπουργός καθώς και το στενό του περιβάλλον αναγνωρίζουν τις πολιτικές «διώξεις» και το κυνηγητό που υπέστη ο Ι. Στουρνάρας και η οικογένεια του από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ και τα διάφορα παράκεντρα που καθοδηγούσαν, κρυφά και φανερά, πολιτική και δικαστική εξουσία!

Ενδεχομένως το πάγωμα των σχέσεων να αποδίδεται στην εμμονή Στουρνάρα για το θέμα της Bad bank και η σύγκρουση του με τον αρμόδιο υφυπ. Οικονομικών κ. Ζαββό!

Και η στάση Μητσοτάκη ο οποίος τάχθηκε υπέρ των συστημικών τραπεζιτών οι οποίοι ήθελαν να εφαρμοσθεί στο σύνολο του το σχέδιο Ηρακλής!

Ενδιαφέρον πολιτικό επίσης έχει το γεγονός ότι ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Αλ. Πατέλης, ενώ αρχικά ταυτιζόταν και υποστήριζε τις θέσεις Στουρνάρα, ξαφνικά εν μία νυκτί μετεστράφη και γύρισε την πλάτη ανεξήγητα στον κεντρικό τραπεζίτη.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, ο Ι. Στουρνάρας αποτελεί μια προσωπικότητα με επαφές και διαχρονικές σχέσεις με τα διάφορα επίπεδα εξουσίας στην Ευρώπη και υπερατλαντικά, λόγω της τριβής του με τα μνημόνια και τους θεσμούς ως υπουργός Οικονομικών επί Σαμαρά!

Και στο μυαλό συγκεκριμένων κύκλων, εγχώριων και ξένων, πολιτικών και επιχειρηματικών, ίσως να φαντάζει και ως μία από τις κοινής αποδοχής διεξόδους σε ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση μετά από εκλογές με απλή αναλογική!