Η συνάντηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα με τον Γερμανό Καγκελάριο Ολαφ Σολτς στο Βερολίνο έχει αδιαμφισβήτητα τα δικά της κρίσιμα συμπεράσματα που εξάγονται και την δική της σημειολογία!

Κατ’ αρχήν με την κίνηση του αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να δείξει στην πράξη ότι παραμένει θεσμικός και σταθερός στο ευρωπαϊκό μοντέλο το οποίο αποδέχεται και στηρίζει.

Και η συνάντηση του με το κορυφαίο σοσιαλδημοκρατικό πρόσωπο στην Ευρώπη υποδηλώνει την ιδεολογική και με κοινωνικό υπόβαθρο πολιτική του προσέγγιση!

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να αντιληφθεί και να συνειδητοποιήσει κανείς πως το ότι είδε ο Σολτς τον Τσίπρα ακυρώνει εν πολλοίς το βασικό επιχείρημα του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την αποδοχή του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και τη διαχείριση της ελληνικής πραγματικότητας σε συνάρτηση με την ευρωπαϊκή!

Δεν έχει ο Τσίπρας διεθνώς την εικόνα που ο Μητσοτάκης θέλει να παρουσιάζει στο βασικό προεκλογικό του αφήγημα!

Επιπροσθέτως η συνάντηση Σολτς – Τσίπρα έρχεται να καταδείξει μια απόσταση στις σχέσεις Βερολίνου – Αθήνας, που ενδεχομένως σχετίζεται και με τις προμήθειες στα εξοπλιστικά!

Δηλαδή οι καλά γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι η στάση του Σολτς πιθανόν υπαγορεύεται από το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση «τα έδωσε όλα στους Γάλλους», αεροπλάνα, φρεγάτες και πιθανόν εσχάτως και τις κορβέτες!

Ωστόσο στο μενού της συνάντησης Σολτς – Τσίπρα υπήρχε κατά πληροφορίες και ο Ν. Ανδρουλάκης!

Όπως έχει αποκαλύψει το Radar, ο Ν. Ανδρουλάκης θεωρείται και είναι ο εκλεκτός των Γερμανών στη χώρα μας, όπως είναι άλλωστε ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας και ο Δένδιας τα πρόσωπα που εμπιστεύονται οι Αμερικάνοι!

Υπό αυτή την έννοια στο τραπέζι με τον Σολτς μπήκε και το ζήτημα Ανδρουλάκη και συγκεκριμένα να αναλάβει ο Γερμανός καγκελάριος να πείσει τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για μελλοντική συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Διαβάστε περισσότερα