Η Αμερικανίδα τενίστρια, κάτοχος δεκαοκτώ τίτλων σε Γκραν Σλαμ, συγκλόνισε στις αρχές του νέου έτους, με την ανακοίνωση ότι έχει καρκίνο στον λαιμό, αλλά και στο στήθος της. «Αυτή η διπλή νόσηση είναι σοβαρή, αλλά διορθώνεται, ελπίζω σε ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα. Θα είναι άσχημα για λίγο αλλά θα παλέψω με όλες τις δυνάμεις μου», τόνισε. Σε σημερινή (21/03) συνέντευξη, αποκάλυψε ότι απαλλάχθηκε από την αρρώστια.

Η 66άχρονη είχε διαγνωσθεί με το πρώτο στάδιο της νόσου τον Ιανουάριο και μιλώντας στο TalkTV, ανέφερε ότι «από όσο γνωρίζουν, είμαι απαλλαγμένη από τον καρκίνο». Η μεγάλη πρωταθλήτρια του τένις, νικήτρια εννέα τίτλων στο Γουίμπλεντον, αναγκάσθηκε να αναβάλει τα σχέδια να υιοθετήσει ένα παιδί με τη σύζυγό της, Τζούλια Λεμίγκοβα, όταν διεγνώσθη τον περασμένο Ιανουάριο.

«Δε θα έπρεπε να είναι τόσο δύσκολο, να αφαιρέσεις ένα παιδί από τη ζωή σου. Βρισκόμουν σε απόλυτο πανικό για τρεις ημέρες, σκεπτόμενη ότι μπορεί να μην προλάβω τα επόμενα Χριστούγεννα. Στο μυαλό μου, ήλθε η λίστα με όλα τα πράγματα που ήθελα να κάνω και αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ ρηχό, αλλά σκεφτόμουν: “Εντάξει, ποιο φοβερό αυτοκίνητο θέλω πραγματικά να οδηγήσω αν ζήσω ένα χρόνο;”».

Η σπουδαία τενίστρια, που είχε υποβληθεί προηγουμένως σε θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού σε αρχικό στάδιο το 2010, γνωστοποίησε ότι επισκέφθηκε τους ιατρούς με διογκωμένο λεμφαδένα στο λαιμό της, στον τελικό της WTA. «Παρατήρησα ότι ο αριστερός μου λεμφαδένας ήταν διογκωμένος και σκέφθηκα ότι ήταν από το εμβόλιο για τον έρπητα ζωστήρα που είχα κάνει πριν από μία εβδομάδα. Όμως, ύστερα από δύο εβδομάδες, δεν υποχωρούσε και έτσι, κάλεσα τον ιατρό».

Τα αποτελέσματα της βιοψίας έδειξαν καρκίνο, ωστόσο, η τενίστρια έπρεπε να περιμένει τέσσερις ημέρες για να μάθει από πού προήλθε στο σώμα της. Όπως σχολίασε, μιλώντας ανοιχτά για τη «μάχη» της και για το γεγονός ότι είχε μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία κατά τη διάρκεια της ασθένειας, λόγω του γεγονότος ότι υποβαλόταν σε θεραπεία ακτινοβολίας κάθε μέρα για τρεις εβδομάδες και σε ισάριθμους γύρους χημειοθεραπείας, οι οποίοι, όπως υπογράμμισε, ήταν «σίγουρα το δυσκολότερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ».

Κατά τη διάρκεια της μοναδικής της καριέρας, που διήρκεσε από το 1973 έως το 2006, με ένα διάλειμμα μεταξύ 1996 και 2000, η Ναβρατίλοβα έγινε η πλέον επιτυχημένη παίκτρια στην open era. Οι 59 τίτλοι Γκραν Σλαμ που κατέκτησε, εκ των οποίων 18 τίτλοι στα μονά και 41 τρόπαια στα διπλά και μικτά διπλά, παραμένουν ρεκόρ, όπως και τα εννέα πρωταθλήματα στο Γουίμπλεντον στα μονά. Συνολικά, κατέκτησε 167 τίτλους στα μονά και 177 στα διπλά.

Διαβάστε ακόμη: