Περίπου 16 χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία του PS3, η Sony κυκλοφόρησε νέα ενημέρωση για την προ-προηγούμενη κονσόλα της!

Η ενημέρωση λογισμικού με κωδικό έκδοσης 4.91 κυκλοφόρησε για το PlayStation 3, με τα επίσημα patch notes της Sony να μη διευκρινίζουν τι ακριβώς αλλάζει. Για την ακρίβεια, η μόνη σημαντική λεπτομέρεια που επισημαίνεται είναι πως χρειάζονται τουλάχιστον 200MB ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου στο σκληρό δίσκο της κονσόλας για την εγκατάσταση της ενημέρωσης ενώ, η καταχώρηση στην επίσημη ιστοσελίδα του PlayStation αναφέρει απλά πως «η ενημέρωση βελτιώνει την απόδοση του συστήματος». Αυτό, προφανώς, δε σημαίνει πως ξαφνικά το PS3 θα μπορεί να τρέχει καλύτερα τα παιχνίδια του απλώς είναι ένα τυπικό κείμενο που μπαίνει σε όλα τα changelogs των ενημερώσεων που δεν περιλαμβάνουν αλλαγές που αφορά τους χρήστες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η modding κοινότητα ”σκάλισε” τα αρχεία και αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο της ενημέρωσης που δεν είναι άλλος από την αλλαγή των κλειδιών κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί το μέσο ανάγνωσης των δίσκων Blu-Ray. Αυτό είναι απαραίτητο για να μπορεί η κονσόλα να συνεχίζει να αναπαράγει καινούργια Blu-Ray, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας.

Διαβάστε ακόμη: