Η ρωσική τράπεζα αποτελεί το «βαρύ» όνομα στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στην οποία η Société Générale ήταν πλειοψηφικός μέτοχος, καθώς και των ασφαλιστικών θυγατρικών της στη χώρα.

Η πώληση αυτή στο ρωσικό επενδυτικό ταμείο Interros θα σημάνει καθαρή απώλεια σχεδόν 3.2 δισεκατομμυρίων ευρώ στον λογαριασμό αποτελεσμάτων της Société Générale το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τον γαλλικό όμιλο.

Ήτοι ελαφρώς περισσότερα από τα 3.1 δισεκατομμύρια ευρώ που ανακοινώθηκαν τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης της συμφωνίας πώλησης.

Société Générale: Τι εκτιμά τώρα για τις προσθήκες ελληνικών εταιρειών στον MSCI

Η γαλλική Société Générale συνεχίζει στη στροφή 180 μοιρών από τις προηγούμενες εκτιμήσεις της και πλέον υπολογίζει ότι η αναδιάρθρωση των δεικτών της MSCI θα έχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον.

Οι λόγοι για τις πιθανές αλλαγές αφορούν το μέγεθος των μετοχών.

Η Société Générale επιμένει πλέον στην εκτίμηση της και αναμένει με υψηλές πιθανότητες ότι θα υπάρξουν αλλαγές, προσθήκες και διαγραφές από το δείκτη MSCI Greece, όπως αναφέρει η γαλλική τράπεζα σε σχετική αναφορά με ημερομηνία 05 Μαΐου.

Θεωρεί πλέον βέβαιη την προσθήκη της Εθνικής Τράπεζας και του Ομίλου Μυτιληναίου, πιθανή την προθήκη των ΕΛ.ΠΕ. αλλά και πιθανή τη διαγραφή της Jumbo.

Οι συναλλαγές που θα αφορούν τις αναδιαρθρώσεις των χαρτοφυλακίων εκτιμάται ότι θα προσεγγίσουν σε αξία τα 300 εκατ. δολάρια σε μία μόνο συνεδρίαση.

Η πιθανότητα είναι υψηλή και η γαλλική τράπεζα θεωρεί βέβαια την προσθήκη αναφορικά με τους τίτλους της ΕΤΕ και του κατασκευαστικού Ομίλου, η προσθήκη των ΕΛ.ΠΕ και η διαγραφή που αφορά τη μετοχή της Jumbo δε φέρουν πιθανότητες αλλά είναι «κοντά» (close) στα επίμαχα όρια.

Οι πιθανές εκροές της Jumbo ανέρχονται στα 85.56 εκατ. δολάρια, οι πιθανές εισροές για την ΕΤΕ στα 103.48 εκατ. δολάρια, για την εταιρεία Μυτιληναίος 91.76 εκατ. δολάρια, τα ΕΛ.ΠΕ 22.05 εκατ. δολάρια.