Μαθαίνω ότι … η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην προσεχή συνεδρίαση της, θα εξετάσει το αίτημα κάποιας … Reset Finance ΑΕΠΕΥ, προκειμένου η τελευταία να αποκτήσει άδεια λειτουργίας χρηματιστηριακής εταιρίας!

Το γεγονός είναι ότι η εν λόγω συμβουλευτική μέχρι πρότινος εταιρία, αιτείται να λάβει άδεια λειτουργίας ως χρηματιστηριακή εταιρία, σε μια εποχή κατά την οποία η πρώην …Σοφοκλέους, σφύζει από χειραγωγήσεις, χρηματιστηριακά παιχνίδια, μαϊμουδιές, πλήθος εξαγορών και συγχωνεύσεων αμφίβολης υπόστασης εταιριών και …άλλα πολλά, όπου σε μεγάλο βαθμό φέρεται να είναι αναμεμειγμένοι «παλιοί πρωταγωνιστές» του Χρηματιστηρίου, που άφησαν το στίγμα τους με πράξεις και παραλείψεις, διαπράττοντας σωρεία ποινικών αδικημάτων!

Υπό το πρίσμα αυτό η Πρόεδρος της Επ. Κεφαλαιαγοράς, κυρία Βασιλική Λαζαράκου που με όλες τις δυνάμεις της πασχίζει για ανανέωση της θητείας της, καθώς και το σύνολο του ΔΣ της Ανεξάρτητης Αρχής, οφείλουν να είναι εφεξής χίλιες φορές πιο …προσεκτικοί από ότι στο παρελθόν και επιβάλλεται να προστατεύσουν τους επενδυτές και την αγορά από πάσης φύσης επικίνδυνα φαινόμενα του παρελθόντος που τυχόν υπάρχει κίνδυνος να επαναληφθούν!

Με αφορμή λοιπόν την εν λόγω εταιρία Reset Consultants, είναι επιβεβλημένο η Β. Λαζαράκου και το ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς να διασφαλίσουν ΠΟΙΟΙ είναι οι πραγματικοί ΜΕΤΟΧΟΙ, ΠΟΙΟΙ πιθανόν κρύβονται πίσω από περίεργα πλέγματα εταιριών, ΕΑΝ διαθέτουν FIT & PROPER, εάν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις ΑΡΧΕΣ, εάν συνδέονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!

Και αφού η κυρία Λαζαράκου πραγματοποιήσει τον εξονυχιστικό αυτό έλεγχο σε βάρος, τότε τα ευρήματα να τα δημοσιοποιήσει στο επενδυτικό κοινό και τον Τύπο, ο οποίος και θα κρίνει την αποτελεσματικότητα του ελέγχου!

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν…

Αναμένουμε από την φίλη μας την Βασιλική να πράξει το καθήκον της!

Και η τυχόν έγκριση να είναι αποτέλεσμα πραγματικού ελέγχου σε βάθος και όχι τυπική διά περιφοράς όπως συνηθίζεται …

Διαβάστε ακόμη: