Όσο ο χρόνος «κλείνει» και πλησιάζει η στιγμή της Προεδρικής εκλογής στις αρχές του νέου έτους, τόσο η ονοματολογία αναπτύσσεται δραματικά, είτε λόγω σκοπιμοτήτων, είτε λόγω διαρροών!

Το γεγονός είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συνειδητοποιήσει πόσο λανθασμένη ήταν η επιλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία έφτασε στο σημείο να γιορτάζει – πανηγυρίζει σε γκέι μπαρ παρέα με Σκέρτσο και Πατέλη την ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων, προκαλώντας την συντηρητική βάση της κοινωνίας και της ΝΔ, αλλά και τον κομματικό μηχανισμό και τα ιστορικά – παραδοσιακά στελέχη της Κεντροδεξιάς παράταξης!

Υπό το πρίσμα αυτό, αλλά και με νωπό το μήνυμα των Ευρωεκλογών, ο πρωθυπουργός επιδιώκει μια προσχηματική στροφή προς τα δεξιά προκειμένου να αμβλύνει τις αντιδράσεις ως προς το Πασοκικό ή Ποταμίσιο σύγχρονο νέο κόμμα της ΝΔ, που από το 2019 και εντεύθεν έχει αποτινάξει και παραμερίσει οτιδήποτε θεωρείται «Δεξιό» ή «Πατριωτικό»!

Ήδη η επιλογή Τζιτζικώστα για την Κομισιόν θεωρείται πως βρίσκεται σε αυτή την κατεύθυνση!

Ενώ εσχάτως μετά από επιλεκτικές διαρροές αναδείχθηκε από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ η «πληροφορία» ότι το Μαξίμου εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Νίκο Δένδια, μια ισχυρή προσωπικότητα της παράταξης που θεωρείται από την πλειονότητα του κόμματος και της κοινωνίας ως ο «φυσικός διάδοχος» του Κυρ. Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία και στην ηγέτης του κόμματος!

Οι «πιο μυημένοι», στην είδηση αυτή αντιλήφθηκαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέραν του αμιγώς νεοδημοκρατικού «ανοίγματος», στην ουσία μετά τον Τζιτζικώστα που τον έστειλε στις Βρυξέλλες, επιδιώκει να ξεφορτωθεί από εσωκομματικό αντίπαλο τον πιο ισχυρό παίκτη με τον οποίο με μαθηματική ακρίβεια θα βρισκόταν αντιμέτωπος σε επόμενη χρονική στιγμή, πιθανόν σύντομη βάσει των ευρημάτων των δημοσκοπήσεων που φέρουν την ΝΔ σε ποσοστά χαμηλότερα και από τις Ευρωεκλογές, που τότε είχαν δικαιολογηθεί ως δήθεν «χαλαρή ψήφος»; Σήμερα τι είναι;

Ωστόσο οι καλά γνωρίζοντες θεωρούν ότι η διαρροή για πρόταση προς τον Ν. Δένδια για την προεδρία της Δημοκρατίας θεωρούν ότι πρόκειται για μια «μπλόφα» του Μαξίμου, το οποίο δεν προτίθεται πραγματικά να αναδείξει ως Ανώτατο Πολιτειακό παράγοντα, έναν εσωκομματικό αντίπαλο, ο οποίος εκτός των άλλων έχει τις δικές του θέσεις για τα εθνικά θέματα, διαφοροποιημένες από εκείνες του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Και ήδη στο Μαξίμου έγινε αντιληπτό ότι η διαρροή για τον Δένδια, προκάλεσε την συσπείρωση γύρω του, πέραν των γνωστών επιχειρηματικών συμφερόντων, πλήθος κομματικών στελεχών, βουλευτών και νταραβεριτζήδων!

Από την άλλη πλευρά, από το στρατόπεδο Δένδια δεν προκύπτει ότι ο ισχυρός πολιτικός άνδρας προτίθεται να συνταξιοδοτηθεί από την ενεργό πολιτική μόλις στα 64 χρόνια του!

Την ίδια ώρα, η Γιάννα Αγγελοπούλου φέρεται να επιδιώκει παντί τρόπο να αποσπάσει την συγκατάθεση Μητσοτάκη για την προεδρία, προσπαθώντας να χτίσει – ανεπιτυχώς- νέο προφίλ, της απλής γυναίκας της διπλανής πόρτας που δήθεν συχνάζει στα ταβερνάκια της γειτονιάς και άλλες τέτοιες ιστορίες για μικρά παιδιά!

Μια τυχόν υποψηφιότητα της Γιάννας είναι βέβαιον ότι θα προκαλούσε τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο στην βάση της κοινωνίας, όχι μόνο της Νεοδημοκρατικής, καθώς η επιλογή της «ισχυρής κυρίας» των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, της σπατάλης, της κακοδιαχείρισης που αποτέλεσαν προπομπό για την δεκαετία των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης, μιας εκπροσώπου της κακώς εννοούμενης πλουτοκρατίας, δήθεν παραδοσιακής αλλά εξόχως νεοπλουτίστικης μέσω τέτοιων συμπεριφορών, προσβάλει στον μέγιστο βαθμό τον μέσο Έλληνα πολίτη!

Υπό αυτή την έννοια και υπό το άγρυπνο βλέμμα των βαρόνων της ΝΔ που δεν έχουν κρύψει τις φιλοδοξίες του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να σκεφτεί σοφά και ώριμα το πρόσωπο του νέου υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας!

Τα περί Τασούλα και Πικραμένου ως «κοινής αποδοχής» τα ακούω βερεσέ, μόνο ως κινήσεις απελπισίας ή απόγνωσης …

Διαβάστε ακόμη: