Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο Νίκος Δένδιας αποτελεί το μεγάλο εσωκομματικό αγκάθι του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πρόσωπο του οποίου βλέπει έναν ισχυρό αντίπαλο, με μεγάλο πέρασμα σε κόμμα και βάση, που θα μπορούσε δυνητικά να του αμφισβητήσει την ηγεσία της ΝΔ είτε μετά από μια αρνητική εκλογική αναμέτρηση όπου η ΝΔ δεν θα μπορούσε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, είτε μετά από δυσάρεστες εξελίξεις και απρόβλεπτες παραμέτρους που θα καθιστούσαν δυσχερή τη διατήρηση άσκησης εξουσίας από τον σημερινό πρωθυπουργό!

Όλα τούτα σε συνδυασμό με το πατριωτικό μεν αλλά και διαλλακτικό κεντροδεξιό προφίλ του Ν. Δένδια, που εκφράζει και αντιπροσωπεύει πολύ περισσότερο τις παραδοσιακές τάσεις στο κόμμα και την παράταξη και απολαμβάνει της αποδοχής τόσο των Σαμαρικών όσο και της Καραμανλικής ομάδας, φέρεται να οδηγούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σκέψεις γύρω από το πως «θα ξεφορτωθεί» τον Ν. Δένδια προκειμένου να μην τον βρει μπροστά του την κρίσιμη πολιτική στιγμή!

Και το «ξεφόρτωμα» καλώς ή κακώς μπορεί να γίνει μόνο με «κλωτσιά προς τα πάνω»…

Υπό το πρίσμα τούτο εσχάτως συζητείται στο Μαξίμου και διακινείται στα ΜΜΕ ανεπισήμως το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προτείνει τον Νίκο Δένδια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Μια πρόταση που θεωρητικά δύσκολα ο Υπ. Εθνικής Άμυνας θα μπορούσε να απορρίψει και λόγω των συνθηκών και της συγκυρίας αλλά και λόγω ηλικίας δεδομένου ότι τον Οκτώβριο θα κλείσει τα 65 έτη!

Μολονότι τα 65 χρόνια σε πραγματικούς όρους είναι μια ηλικία που συνάδει με έναν πρωθυπουργό, ιδίως αν συνεκτιμήσει κανείς ότι στις ΗΠΑ ο νυν Πρόεδρος Μπάιντεν βαδίζει στα 82 ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ που θεωρείται από πολλούς ως φαβορί για να τον διαδεχθεί έχει κλείσει τα 78 έτη! Υπό αυτό το πρίσμα ο Ν. Δένδιας πολιτικά φαντάζει με …νήπιο!

Πέραν όμως του ενδεχόμενου της Προεδρίας της Δημοκρατίας κατά το πρόσφατο παρελθόν άλλες δύο φορές το Μαξίμου φέρεται να «έταξε» οφίτσια στον Υπ. Εθνικής Άμυνας!

Την πρώτη όταν το όνομα του «έπαιξε» για Επίτροπος στην Κομισιόν, πολύ πριν κυριαρχήσει η άποψη για τον Τζιτζικώστα προκειμένου να υπάρξει ένα άνοιγμα στην λαϊκή και πατριωτική Δεξιά και την Βόρεια Ελλάδα όπου η Ακροδεξιά κάνει πάρτι!

Την δεύτερη φορά όταν το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη έπαιζε για την Κομισιόν!

Τότε φέρεται να είχε υπάρξει η υπόσχεση προς τον Ν. Δένδια ότι θα στηριχθεί ως μεταβατικός πρωθυπουργός μέσα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενόψει του Συνεδρίου που θα συγκαλείτο ενόψει εκλογής νέου αρχηγού!

Διαβάστε ακόμη: