Μέρα με την μέρα ερχόμαστε πιο κοντά στην κατανόηση της πιο ακριβής ουσίας στον κόσμο. Οι επιστήμονες εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς για να λύσουν το μυστήριο γύρω από αυτήν και είναι αξιοσημείωτη ότι η συγκεκριμένη ουσία έγινε διάσημη μετά από μια ταινία του 2009.

Η εν λόγω ουσία ονομάζεται αντιύλη και ορίζεται ως η ύλη που αποτελείται από αντισωματίδια, τα οποία είναι ουσιαστικά το αντίθετο των κανονικών σωματιδίων που γνωρίζουμε, τα οποία βρίσκονται στη συνηθισμένη ύλη. Όσο συναρπαστική κι αν είναι, αξίζει να σημειωθεί ότι κοστίζει 62 τρισεκατομμύρια δολάρια ανά γραμμάριο.

Η αντιύλη έγινε γνωστή στην ταινία «Άγγελοι και δαίμονες», με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Τομ Χανκς.

 

Στην ταινία μυστηρίου, οι τρομοκράτες κλέβουν ένα δοχείο αντιύλης από το CERN και απειλούν να δολοφονήσουν καρδιναλίους στο Βατικανό μετά το θάνατο του Πάπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιύλη είναι εξαιρετικά αντιδραστική, σε σημείο που θα εκραγεί αν έρθει σε επαφή με συνηθισμένα σωματίδια.

Τα αντισωματίδια της αντιύλης έχουν αντίστροφο φορτίο, γεγονός που τα κάνει συναρπαστικά για τους επιστήμονες που εργάζονται στο CERN.

Ωστόοσ, η παραγωγή αντιύλης κοστίζει όμως πολύ και απαιτεί πολλή δουλειά. Η αντιύλη θα μπορούσε να είναι απίστευτα χρήσιμη σε τομείς όπως η ιατρική, αλλά και πάλι, η σπανιότητα και το κόστος παραγωγής έχουν αποδειχθεί μεγάλο πρόβλημα.

Φαίνεται όμως ότι οι πρόσφατες ανακαλύψεις και εξελίξεις στην έρευνα για την αντιύλη, όπως ο σχηματισμός ατόμων αντιυδρογόνου και η παρατήρηση των αντιπυρήνων δημιουργεί μια ελπίδα όσον αφορά την επίλυση του μυστηρίου της αντιύλης.

Διαβάστε ακόμη: