Ο Αλέξης Χαρίτσης έβγαλε μία ανακοίνωση την οποία την χορήγησε κιόλας για να πάει σε όλους στα social media.

Σύμφωνα με αυτήν επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ και το θεωρεί ότι είναι μέρος του προβλήματος στην κυριαρχία του Μητσοτάκη έναντι της αντιπολίτευσης και ότι προσπαθεί να αναβιώσει το παλαιό ΠΑΣΟΚ.

Ασφαλώς, τον Αλέξη δεν τον τσίμπησε μύγα τσε-τσε. Το παρασκήνιο βοούσε μέσα στο κύκλους της Νέας Αριστεράς ότι ο Αλέξης Χαρίτσης τα έχει βρει σε όλα με το Νίκο Ανδρουλάκη σε περίπτωση που η Νέα Αριστερά δεν μπει μέσα στην ευρωβουλή.

Διότι κακά τα ψέμα, εάν δεν μπει στην ευρωβουλή σε αυτή τη συγκυρία, με διαλυμένο ΣΥΡΙΖΑ και τα μεγάλα στελέχη μαζί της, τότε δεν θα μπει ούτε στην ελληνική βουλή.

Ο Χαρίτσης λοιπόν, είχε στενές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ και από την αρχή ήθελε αυτό το φλερτ. Όπως και η Έφη Αχτσιόγλου.

Ο σκοπός ήταν να υπάρξει συνεργασία μέσα στην Βουλή για αρχή και μετά γιατί όχι και εκλογική συνεργασία τύπου Ελιά…

Όμως, ο Νίκος Ανδρουλάκης σκεφτόταν και πιο μακριά.

Επειδή θεωρεί τον Χαρίτση αρκετά καλό στέλεχος, θα ήθελε να τον απορροφήσει μέσα στο ΠΑΣΟΚ και έτσι να γλυκαθούν και άλλοι.

Δεν γνωρίζουμε αν είχαν γίνει συζητήσεις περί αυτού αλλά σίγουρα τού είχαν γίνει γνωστές οι προθέσεις του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που έβλεπε ότι το προτζεκτ Νέα Αριστερά δεν προχωρήσει.

Ο Χαρίτσης σε αντίθεση με άλλα στελέχη της Νέας Αριστεράς (βλέπε Τζανακόπουλο π.χ) δεν έχει εκφράσει ακραίες θέσεις. Οπότε ταιριάζει στη κεντρώα νοοτροπία του ΠΑΣΟΚ.

Απ’ ότι φαίνεται όμως, αυτοί οι συνεχείς ψίθυροι είχαν ενοχλήσει τους συντρόφους οι οποίοι να πούμε τον έχουμε βάλει ως πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς.

Όχι πρόεδρο του κόμματος, κάτι που σημαίνει ότι τελεί υπό επιτροπεία και υπό προθεσμία.

Προκειμένου να μην χαλάει η συσπείρωση που δείχνει η Νέα Αριστερά πριν τις εκλογές, ο Αλεξης Χαρίτσης έστειλε μήνυμα ενότητας και απέταξε την παραφιλολογία για φλερτ ή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια, όλα αυτά προεκλογικά για να μην χαλάσει η ενότητα του αγώνα.

Μετεκλογικά θα δούμε πολλά και από Νέα Αριστερά και από ΣΥΡΙΖΑ. Συντρόφια που βριζόντουσαν καθημερινά, η ανάγκη θα τα φέρει πολύ κοντά…

Διαβάστε ακόμη