Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστής Καρπόζηλος,  εξαπέλυσε επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη, για την επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να συναντηθεί με εκπρόσωπο της συντηρητικής οργάνωσης American Israel Public Affairs Committee (AIPAC), στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Ο κ. Καρπόζηλος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξηγεί ότι το AIPAC, εκπροσώπους του οποίου θα συναντήσει ο κ. Κασσελάκης, είναι η «πιο σκληρή, συντηρητική και φιλοπόλεμη οργάνωση που λειτουργεί ως το λόμπυ του κόμματος Λικούντ», που έχει πρόεδρο τον νυν πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά και του κράτους του Ισραήλ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Όχι σε μια αδιάφορη στιγμή. Τη στιγμή που ο πλανήτης κινδυνεύει από ανάφλεξη και η κυβέρνηση Νετανιάχου οδηγεί τη Μέση Ανατολή σε γενικευμένο πόλεμο», τονίζει ο κ. Καρπόζηλος.

«Είναι πια σαφές. Ο καθένας και οι επιλογές του», σημειώνει με νόημα, υπενθυμίζοντας δήλωση που έκανε ο Μπέρνι Σάντερς τον περασμένο Δεκέμβριο, χαρακτηρίζοντας το AIPAC ως «δεξιά οργάνωση που υποστηρίζει εξτρεμιστές Ρεπουμπλικάνους αρνητές του αποτελέσματος των εκλογών», ενώ είχε ζητήσει να μην δώσουν οι ΗΠΑ λευκή επιταγή στις πολεμικές πολιτικές του Νετανιάχου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Αριστεράς

«Ο πρόερδος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και επιλέγει να συναντηθεί με το American Israel Public Affairs Committee (AIPAC). Την πιο σκληρή, συντηρητική και φιλοπόλεμη οργάνωση που λειτουργεί ως το λόμπυ του κόμματος Λικούντ και του κράτους του #Ισραήλ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όχι σε μια αδιάφορη στιγμή. Τη στιγμή που ο πλανήτης κινδυνεύει από ανάφλεξη και η κυβέρνηση Νετανιάχου οδηγεί τη Μέση Ανατολή σε γενικευμένο πόλεμο. Διαβάσαμε τη χτεσινή ανακοίνωση του #ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πια σαφές. Ο καθένας και οι επιλογές του. Εμείς, σταθερά, με τον Μπέρνι Σάντερς. Τη δική μας Αμερική. “Το AIPAC είναι μια δεξιά οργάνωση που υποστηρίζει εξτρεμιστές Ρεπουμπλικάνους αρνητές του αποτελέσματος των εκλογών (…) Είτε αρέσει στο AIPAC, είτε όχι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να δώσουν λευκή επιταγή στις ολέθριες πολεμικές πολιτικές του Νετανιάχου.” (Δήλωση, 23.12.2023)»

Διαβάστε ακόμη: