Όχι άλλα τηλέφωνα Nokia.

Την Κυριακή, ο Φινλανδός κατασκευαστής ανακοίνωσε τα σχέδιά του να μετονομάσει την ταυτότητά του για πρώτη φορά μετά από σχεδόν έξι δεκαετίες.

«Υπήρχε η συσχέτιση με τα smartphone και σήμερα είμαστε μια εταιρεία επιχειρηματικής τεχνολογίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Pekka Lundmark σε συνέντευξή του στο Reuters.

Η επιχειρηματική ενημέρωση από την εταιρεία ανακοινώθηκε την παραμονή του ετήσιου Mobile World Congress (MWC), που ανοίγει στη Βαρκελώνη τη Δευτέρα και θα διαρκέσει έως τις 2 Μαρτίου.

Η εταιρεία άλλαξε το λογότυπό της

Ως πρώτο βήμα, η εταιρεία άλλαξε το λογότυπό της, αποχωριζόμενη το «εμβληματικό» μπλε χρώμα της. Το νέο λογότυπο αποτελείται από διαφορετικά σχήματα που σχηματίζουν τη λέξη NOKIA με ποικιλία χρωμάτων.

«Στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων, εξακολουθούμε να είμαστε μια επιτυχημένη μάρκα κινητών τηλεφώνων, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα της Nokia», δήλωσε ο Lundmark σε συνέντευξή του ενόψει του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη την Κυριακή.

«Θέλουμε να λανσάρουμε μια νέα μάρκα που εστιάζει πολύ στα δίκτυα και τη βιομηχανική ψηφιοποίηση, κάτι που είναι εντελώς διαφορετικό από τα παλαιού τύπου κινητά τηλέφωνα», ανέφερε το Bloomberg.

Είναι ενδιαφέρον, αν και η Nokia κυκλοφόρησε smartphones και feature phones στην αγορά, δεν έχουν κατασκευαστεί από την εταιρεία από τότε που η Microsoft εξαγόρασε το τμήμα Συσκευών και Υπηρεσιών της εταιρείας με 7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014. Η HMD Global, ένας από τους πολλούς κατόχους άδειας της επωνυμίας Nokia, απέκτησε τα δικαιώματα να χρησιμοποιεί την επωνυμία Nokia για smartphone και tablet και πιστώνεται ότι είναι ο κατασκευαστής.

Όμως, αν και η Nokia σταμάτησε να πουλά τηλέφωνα πριν από χρόνια, η τεράστια δημοτικότητά της συνεχίζει να συνδέει τη μάρκα με τηλέφωνα. Η εταιρεία, η οποία πλέον θεωρεί τον εαυτό της ως «εταιρεία επιχειρηματικής τεχνολογίας», θέλει να αλλάξει την αντίληψη του κοινού.

Διαβάστε περισσότερα