Φανταστείτε ένα σενάριο στο οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με ρομπότ, επιτρέποντάς τους να ολοκληρώσουν διάφορες εργασίες για εσάς.

Για να το πετύχει αυτό, η Microsoft έχει περιγράψει τα σχέδιά της να συνεργαστεί με το OpenAI για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων του ChatGPT για τον έλεγχο των ρομπότ.

Ο γίγαντας λογισμικού χρησιμοποίησε το chatbot και «έλεγχε πολλαπλές πλατφόρμες, όπως βραχίονες ρομπότ, drones και ρομπότ οικιακού βοηθού διαισθητικά με τη γλώσσα», έγραψε η εταιρεία σε μια ανάρτηση ιστολογίου.

Η ομάδα σκοπεύει να αξιοποιήσει την ικανότητα της πλατφόρμας να αναπτύσσει συνεκτικές και γραμματικά σωστές απαντήσεις σε διάφορες προτροπές και ερωτήσεις και να δει αν το ChatGPT μπορεί να σκεφτεί πέρα από το κείμενο και να συλλογιστεί τον φυσικό κόσμο για να βοηθήσει με εργασίες ρομποτικής.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν με τα ρομπότ πιο εύκολα, χωρίς να χρειάζεται να μάθουν περίπλοκες γλώσσες προγραμματισμού ή λεπτομέρειες για ρομποτικά συστήματα».

Το βασικό εμπόδιο στο δρόμο για ένα γλωσσικό μοντέλο που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη είναι η επίλυση προβλημάτων λαμβάνοντας υπόψη τους νόμους της φυσικής, το πλαίσιο του λειτουργικού περιβάλλοντος και το πώς οι φυσικές ενέργειες του ρομπότ μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση του κόσμου.

Παρόλο που το ChatGPT μπορεί να κάνει πολλά μόνο του, εξακολουθεί να χρειάζεται βοήθεια.

Η Microsoft έχει κυκλοφορήσει μια σειρά αρχών σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένων μοναδικών δομών προτροπής, API υψηλού επιπέδου και ανθρώπινης ανατροφοδότησης μέσω κειμένου.

Αυτά τα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καθοδήγηση γλωσσικών μοντέλων προς την επίλυση εργασιών ρομποτικής.

 

Διαβάστε περισσότερα