Στις 5 η ώρα το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ για τον Παύλο Πολάκη.

Η 8μελής επιτροπή, μεταξύ αυτών κι ο Αλέξης Τσίπρας, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Νάσος Ηλιόπουλος, είναι τα άτομα που έχουν θεσμικό ρόλο στην επιτροπή. Επιπλέον την επιτροπή πλαισιώνουν και οι Ρένα Δούρου και Έφη Αχτσιόγλου.

Θα συνεδριάσει προκειμένου ν κάνει ή όχι αποδεκτή την πρόταση του λέξη Τσίπρα για παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην επιτροπή Δεοντολογίας.

Θεωρητικά η επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει αύριο ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί και σήμερα.

Παύλος Πολάκης: Τα 4 σενάρια που «παίζουν»

  • Διαγραφή από το κόμμα
  • Αναστολή βουλευτικής ιδιότητας
  • Επίπληξη
  • Σύσταση

Για τα δύο πρώτα, διαγραφή ή αναστολή βουλευτικής ιδιότητας, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των 2/3 της επιτροπής Δεοντολογίας, δηλαδή 10 άτομα από τα 15 της επιτροπής.

Παύλος Πολάκης: Τι πυροδότησε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, την επόμενη της συνέντευξης στο Πρώτο Θέμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε με αυτόν τον τρόπο να δείξει πως είναι ο «κυρίαρχος του παιχνιδιού» και ότι δεν χωράνε ούτε προσωπικές ατζέντες στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε κάτι άλλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια απαντήσει στην κριτική που ασκούνταν στο ύφος με το οποίο ασκούσε κριτική ο Παύλος Πολάκης.

Παρόλα αυτά τον είχε στηρίξει, ενώ κατά την διανομή αρμοδιοτήτων στους τομείς εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ του είχε αναθέσει τα ζητήματα διαφάνειας, με τον Παύλο Πολάκη να αναδεικνύει αρκετά ζητήματα διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, δηλαδή σε οργανωτικό επίπεδο είχε δώσει στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας έναν σαφή και διακριτό ρόλο, απολύτως συμβατό με τα πολιτικά και επικοινωνιακά χαρακτηριστικά του στον οποίο μάλιστα, κατά την εκτίμηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχθηκε αποτελεσματικός.

Διαβάστε ακόμη: