Σε αναζήτηση υποψηφίων αστροναυτών βρίσκεται η NASA για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, κάτι που έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της την Τρίτη σημειώνοντας ότι οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις βασικές απαιτήσεις εκπαίδευσης και εξειδικευμένης εμπειρίας, όπως εργασία ως πιλότος, γιατρός ή μηχανικός.

Οι υποψήφιοι αστροναύτες θα περάσουν περίπου δύο χρόνια εκπαίδευσης σε βασικές δεξιότητες, όπως διαστημικός περίπατος, ρομποτική και ομαδική εργασία. Η θέση εργασίας θα είναι στο Χιούστον, πληρώνεται περίπου 152.000 δολάρια ετησίως και απαιτεί «εκτεταμένα ταξίδια».

Ο αρχικός μισθός για έναν υποψήφιο αστροναύτη βρίσκεται μεταξύ των δύο υψηλότερων μισθολογικών επιπέδων για ομοσπονδιακές θέσεις εργασίας στην περιοχή του Χιούστον, σύμφωνα με το FederalPay.org, έναν ιστότοπο που χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς υπαλλήλους. Το 2020, η NASA δημοσίευσε ένα εύρος μισθών από περίπου 105.000 έως 161.000 δολάρια για τους υποψήφιους αστροναύτες.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 2 Απριλίου.

Ο ανταγωνισμός είναι πάντα έντονος για αυτές τις θέσεις -το 2020, η NASA λέει ότι υπήρχαν περισσότεροι από 12.000 υποψήφιοι για 10 θέσεις- και φέτος είναι πιθανό να δεχθεί επίσης έναν υπερβολικό αριθμό αιτήσεων. Η επιστροφή των ΗΠΑ στο φεγγάρι παρέχει περισσότερες συναρπαστικές ευκαιρίες για αποστολές αστροναυτών. Και η επιτυχία εκπομπών όπως το For All Mankind της Apple TV+ αντανακλά το αναγεννημένο ενδιαφέρον των Αμερικανών για το διάστημα.

Διαβάστε ακόμη: