Όπως έχει αποκαλύψει σε ανύποπτη χρονική στιγμή το Radar.gr, το επιτελείο της αυστραλιανής Macquarie έχει εγκατασταθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας και μετά την απόκτηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ από την ΔΕΗ, μεθοδεύει τις επόμενες κινήσεις στον κλάδο της Ενέργειας όπου …ψάχνει για το big deal ή έστω τη μετοχική συμμετοχή σε ισχυρή εταιρία του χώρου της ενέργειας και των πετρελαίων!

Ως γνωστόν, ο ενεργειακός κλάδος θεωρείται – και είναι- ο πιο ευνοημένος στην κρίση, καθώς η συγκυρία λόγω ακρίβειας, εκτίναξης των τιμών και Ουκρανικού διαμορφώνουν ένα πρωτοφανές επιχειρηματικό  σκηνικό και ανατρέπουν όλα τα δεδομένα!

Την ίδια ώρα στο Χρηματιστήριο , παρά την πρόσκαιρη ανακοπή της ανοδικής τάσης λόγω της αναστάτωσης που προκάλεσαν οι αόριστες εξαγγελίες για την έκτακτη εισφορά (που θα αποδειχθούν στην πράξη μια τρύπα στο νερό), ο κλάδος της Ενέργειας έχει κλέψει την παράσταση και την πρωτοκαθεδρία από τις τράπεζες και σέρνει το χορό της ανόδου.

Πέραν πάσης αμφιβολίας εκείνη που ξεχωρίζει χρηματιστηριακά είναι η Τέρνα Ενεργειακή, η οποία «μαζεύεται» και με τη συμπεριφορά της ανεβάζει τις αποτιμήσεις!

Υπό αυτό το πρίσμα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ξένων και Ελλήνων επενδυτών έχουν μπει για πολλούς και διάφορους λόγους  ο Ελλάκτωρ, η Μότορ Όιλ, τα ΕΛΠΕ, η ΔΕΗ (παρά την διόρθωση), ο Μυτιληναίος και η Ιντρακάτ!

H Macquarie μόνη, ψάχνει … στην Αθήνα!