Το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (BFI) όρισε την Κρίστι Μάθεσον διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου μετά την αποχώρηση της Τρίσια Τατλ.

Η Κρίστι Μάθεσον θα επιβλέπει επίσης το Φεστιβάλ BFI Flare: London LGBTQIA+ Film Festival από την επόμενη χρονιά.

Η Μάθεσον ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου και νωρίτερα υπεύθυνη κινηματογράφου στο Εθνικό Μουσείο Κουλτούρας της Οθόνης ACMI της Αυστραλίας.

Θα αναλάβει καθήκοντα στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα και θα αναφέρεται στον Τζέισον Γουντ εκτελεστικό διευθυντή προγραμματισμού και κοινού του BFI.

«Τα Φεστιβάλ προσφέρουν στους σκηνοθέτες, τους καλλιτέχνες και το κοινό μια στιγμή για να επικοινωνήσουν σε μεγάλη κλίμακα – να βιώσουν ιδέες, να υποβάλουν σημαντικές ερωτήσεις και να γιορτάσουν μαζί. Το BFI London Film Festival και το BFI Flare αντιπροσωπεύουν το καλύτερο από αυτό το πνεύμα, εξερευνώντας το βάθος του βρετανικού και παγκόσμιου κινηματογράφου, καλλιεργώντας νέα ταλέντα, διαμορφώνοντας το προφίλ της βιομηχανίας της οθόνης μας και συνδέοντας το κοινό με καινοτομίες στην κινούμενη εικόνα» δήλωσε η Κρίστι Μάθεσον.

Ο Τζέισον Γουντ είπε ότι «εντυπωσιάστηκε από τη γνώση και το πάθος της Κρίστι Μάθεσον για την κουλτούρα της οθόνης και τον ρόλο που διαδραματίζει στη σύνδεση της κοινωνίας».

Το επόμενο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 15 Οκτωβρίου.

Το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου διοργανώνει το ετήσιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου μαζί με το BFI Flare: London LGBT Film Festival και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μέλλοντος με προσανατολισμό στο νεανικό κοινό.