Η JPMorgan Chase εξαγοράζει έναν πάροχο ανάλυσης δεδομένων για startup επενδυτές που ονομάζεται Aumni, σύμφωνα με αποκλειστική πληροφορία του CNBC.

Η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα από άποψη ενεργητικού αγοράζει την πενταετή εταιρεία με έδρα τη Utah ως μέρος μιας ευρύτερης ώθησης για την εμβάθυνση των σχέσεων με επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων και τις εταιρείες τους, σύμφωνα με τον Michael Elanjian, ο οποίος ηγείται των προσπαθειών ψηφιακών ιδιωτικών αγορών της JPMorgan .

Αν και οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, η JPMorgan πληρώνει περίπου ό,τι αποτιμήθηκε η startup στην τελευταία της συγκέντρωση χρημάτων το 2021, σύμφωνα με μια πηγή.

Το Aumni είχε αξία 232 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από αυτόν τον γύρο, σύμφωνα με το Pitchbook.

Η συμφωνία είναι η τελευταία σε μια σειρά εξαγορών fintech που έγιναν υπό τον CEO Jamie Dimon.

Από το 2020, η JPMorgan έχει αγοράσει διάφορες startups για να ενισχύσει τις δυνατότητές της σε τομείς, από πληρωμές έως επενδύσεις ESG.

Οι τεχνολογικές επενδύσεις της εταιρείας τέθηκαν υπό έλεγχο πρόσφατα εν μέσω των αυξανόμενων δαπανών της τράπεζας και μιας επίπονης δικαστικής διαμάχης σχετικά με μια εξαγορά το 2021.

Ποια είναι η Aumni

Η JPMorgan αποφάσισε να αγοράσει την Aumni αφού ηγήθηκε του επενδυτικού της γύρου το 2021. Ιδρύθηκε το 2018 από τον Tony Lewis, έναν πρώην εταιρικό δικηγόρο, η Aumni είναι μια πλατφόρμα δεδομένων που βοηθά τους χρήστες να αναλύουν και να κατανοούν τις περιουσίες τους μέσω ενός απλού πίνακα ελέγχου.

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας VC εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τη Microsoft ή παρόμοια προϊόντα για την παρακολούθηση των επενδύσεων σε εταιρείες χαρτοφυλακίου, οι οποίες μπορεί να κάνουν δύσκολη τη συλλογή πληροφοριών για τις συμμετοχές τους, σύμφωνα με τον Lewis. Αυτό συμβαίνει επειδή οι συμβάσεις που στηρίζονται σε έναν μόνο γύρο μετοχών μπορεί να υπερβαίνουν τις 600 σελίδες πυκνής νομικής γραφής.

Η startup έχει δεδομένα για σχεδόν 18.000 εταιρείες χαρτοφυλακίου αξίας 3,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, είπε ο Lewis.

Χρεώνει ετήσια συνδρομή με βάση τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία και τον αριθμό των εταιρειών που παρακολουθούνται.

Στροφή των επενδυτών στη χρήση της Aumni μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank

Οι επενδυτές στηρίχτηκαν στο Aumni τις τελευταίες εβδομάδες μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank προκάλεσε σοκ στην κοινότητα των startup, σύμφωνα με τον Lewis.

Λόγω των ανησυχιών για τις ανασφάλιστες καταθέσεις σε μεσαίες τράπεζες, οι VC ξαφνικά θέλησαν να μάθουν πού δραστηριοποιούνται οι εταιρείες του χαρτοφυλακίου τους και εάν είχαν νόμιμα δικαιώματα να επιθεωρήσουν τα οικονομικά τους βιβλία, είπε.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι επενδυτές VC μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Aumni για να αποφύγουν σφάλματα που συνδέονται με την έλλειψη βασικών στοιχείων που είναι θαμμένα σε νομικά έγγραφα.

Διαβάστε περισσότερα