Όπως ήταν αναμενόμενο ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας Jamie Dimon κατά την επίσκεψη του στην Ελλάδα, με αφορμή την απόκτηση ποσοστού μειοψηφίας της Viva Wallet με αποτίμηση 1,7 δις., συναντήθηκε με την ελίτ της εγχώριας επιχειρηματικής σκηνής τόσο μεμονωμένα σε κατ ιδίαν συναντήσεις όσο και κατά τη διάρκεια του «κλειστού δείπνου» που διοργάνωσε προς τιμήν του ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης στην Ακρόπολη.

Το κλειστό δείπνο, που είναι άγνωστο κάτω από ποια κριτήρια υπήρξαν οι επιλογές των προσκεκλημένων, έλαβε χώρα στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης με 22 καλεσμένους, ακριβώς διπλάσιους από την αρχική λίστα των 11 καλεσμένων, που σβήστηκε και ξαναγράφτηκε μετά από παράπονα και παρεξηγήσεις…

Είτε σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, είτε κατά τη διάρκεια του «κλειστού δείπνου» στην Ακρόπολη ο ελληνικής καταγωγής Jamie Dimon, πέραν της Μαριάννας Λάτση, του Χ. Καρώνη και του Μ. Αντύπα συζήτησε με τους τέσσερις συστημικούς τραπεζίτες Βασίλη Ψάλτη, Χρ. Μεγάλου, Φωκίωνα Καραβία, Παύλο Μυλωνά καθώς και τους επιχειρηματίες Ευτύχη Βασιλάκη, Ν. Στασινόπουλο, Σωκράτη Κόκκαλη, Χρήστο Κοπελούζο, Ευάγγελο Μυτιληναίο, Γ. Περιστέρη, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, Θόδωρο Αγγελόπουλο, Θανάση Μαρτίνο, Μαρία Αγγελικούση και Θοδωρή Κυριακού!

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η βραδιά υπήρξε «πληκτική» και παρά την παρουσία ενός εκ των κορυφαίων τραπεζιτών στον κόσμο, πολλοί από τους καλεσμένους έδειχναν να «βαριούνται» χωρίς πολύ διάθεση για κουβέντα με τον Jamie Dimon, ο οποίος δεν φέρεται να ενθουσιάστηκε!

Συνομιλητής του Dimon πληροφόρησε τη στήλη ότι ο ελληνοαμερικανός επικεφαλής της JP Morgan δεν σχημάτισε καλή εντύπωση για δύο τραπεζίτες, ενώ απογοητεύτηκε από τις συζητήσεις του με κάποιους επιχειρηματίες, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να κατηγορούν ανοιχτά κάποιους άλλους!!!

Ενώ υπήρξε και κάποιος, που αν και καλεσμένος από το οικονομικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, μιλούσε συνεχώς για …σκάνδαλα!!!

Βεβαίως για να είμαστε δίκαιοι, υπήρξαν αρκετοί επιχειρηματίες για τους οποίους ο Jamie Dimon σχημάτισε εξαιρετική άποψη λέγοντας πως διαθέτουν παιδεία, ευγένεια, γνωρίζουν καλά το αντικείμενο τους, έχουν γεωπολιτική αντίληψη των πραγμάτων, είναι τολμηροί, ενθουσιώδεις και με τεχνοκρατική αντίληψη.

Όσον αφορά, τέλος, τον διοργανωτή της βραδιάς Αλέξη Πατέλη ο ισχυρός άνδρας της JP Morgan δεν είπε κουβέντα!

Και ειλικρινά αυτό δεν ξέρω πως πρέπει να το εκλάβω, θετικά ή αρνητικά!!!