Οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές φέρονται να επιδιώκουν να ξεκινήσουν εκ νέου τη διαδικασία για την πώληση της Silicon Valley Bank (SVB) και μπορεί να προσπαθήσουν να διαλύσουν το αποτυχημένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αφού η αρχική προσπάθεια εκποίησης αποδείχθηκε ανεπιτυχής στην προσέλκυση αγοραστών.

Η Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) διεξήγαγε δημοπρασία για την SVB το περασμένο Σαββατοκύριακο αφού αυτή είχε χρεοκοπήσει. Η τραπεζική ρυθμιστική αρχή ζήτησε προσφορές σπο τις οποίες τελικά δεν εγκρίθηκε καμία.

Σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η FDIC εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέα δημοπρασία μετά τη διάσπαση της SVB σε τουλάχιστον δύο μέρη.

Σύμφωνα με το foxbusiness δεν είναι σαφές αυτή τη στιγμή εάν η FDIC θα διασπάσει πράγματι τη Silicon Valley Bank, αλλά η επιλογή που εξετάζεται θα περιλαμβάνει τη διάσπαση της SVB σε δύο οντότητες με ξεχωριστές προθεσμίες δημοπρασίας.

Σύμφωνα με το πιθανό σχέδιο, η ιδιωτική τράπεζα της SVB – η οποία προσφέρει υπηρεσίες σε πελάτες υψηλού εισοδηματικού προφίλ – θα είναι μια ξεχωριστή οντότητα με προθεσμία δημοπράτησης την Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, η τράπεζα θεματοφύλακας της SVB, η οποία έχει όλες τις καταθέσεις των πελατών της, θα τεθεί προς πώληση σε ξεχωριστή δημοπρασία με προσφορές μέχρι την Παρασκευή.

Το Reuters ανέφερε ότι πηγές που γνωρίζουν το σχέδιο προειδοποίησαν ότι τα σχέδια ενδέχεται να αλλάξουν. Οι προσφορές για το σύνολο της SVB έπρεπε να γίνουν την Κυριακή.

Η FDIC ενημέρωσε τις τράπεζες που σταθμίζουν πιθανές προσφορές για την SVB και την Signature Bank -το ίδρυμα με έδρα τη Νέα Υόρκη που χρεοκόπησε λίγο μετά την SVB- ότι η ρυθμιστική αρχή μπορεί να διατηρήσει ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στους αποτυχημένους δανειστές ως μέσο προσέλκυσης υποψηφίων αγοραστών.

Διαβάστε περισσότερα