Το ψευδώνυμό της προέρχεται από το μαντήλι που φορούσε μιας και ήταν πολύ όμοιο με αυτά που φοράνε οι Ρωσίδες γυναίκες μεγάλης ηλικίας.

Το αίνιγμα που συνδέεται με τη Lady Babushka ξεκίνησε τις ημέρες αμέσως μετά το τη δολοφονία, όταν οι ερευνητές συγκέντρωσαν όλο το φωτογραφικό και βίντεο υλικό που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης της προεδρικής πομπής, προσπαθώντας να καταλάβουν από πού προήρθε ο θανατηφόρος πυροβολισμός του JFK.

Χάρη στο υλικό που συλλέχθηκε, ο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ (αρνήθηκε σθεναρά την ενοχή του) συνελήφθη και σκοτώθηκε δύο ημέρες μετά τη σύλληψή του. Παραδόξως όμως, η παρουσία της Babushka είναι εμφανής σε όλο σχεδόν το υλικό που συλλέγεται. Ακόμη και στη διάσημο βίντεο που τράβηξε ο Abraham Zapruder, αλλά και στα βίντεο των Orville Nix, Marie Muchmore, και Mark Bell παρατηρείτε αυτή τη μυστήρια φιγούρα κρατώντας μια φωτογραφική μηχανή. Εκτός από το να είναι πάντα παρούσα, το ανησυχητικό είναι ότι όλοι οι άνθρωποι που υπάρχουν στα βίντεο και στις εκατοντάδες φωτογραφίες έχουν αναγνωριστεί. Όλοι εκτός από τη Lady Babushka.

Το 1970, μια κυρία με το όνομα Beverly Oliver εμφανίστηκε, ισχυριζόμενη ότι είναι η πραγματική Lady Babushka. Η Oliver δήλωσε ότι τράβηξε τη δολοφονία με ένα film Super 8 Yashica. Μετά από αίτημα να παραδώσει τη φωτογραφική μηχανή που είχε στη κατοχή της κατά τη διάρκεια της δολοφονίας, απάντησε ότι αυτή κατασχέθηκε από άντρες του FBI εκείνη την ημέρα. Σύμφωνα με την Oliver, της είπαν πως θα της επιστρέψουν το film εντός δέκα ημερών όμως δεν έλαβε ποτέ τίποτα. Επιπλέον, η μυστηριώδης γυναίκα είναι σαφώς μια τροφαντή γυναίκα μέσης ηλικίας, ασυμβίβαστο με το γεγονός ότι τότε η Beverly Oliver ήταν 17 χρονών και πολύ λεπτή.

Στις 18 Νοεμβρίου 1994, ο ερευνητής της δολοφονίας Γκάρι Μάκκ στη κατάθεσή του στο Συμβούλιο Αναθεώρησης Αρχείων Δολοφονίας (Assassination Records Review Board) είπε ότι είχε πρόσφατα ενημερωθεί από από ένα στέλεχος του γραφείο της Kodak στο Ντάλας ότι μια μελαχρινή γυναίκα περίπου στα 30 έφερε ένα film που φέρεται ότι ήταν της σκηνής δολοφονίας ενώ αυτοί επεξεργάζονταν το βίντεο του Zapruder.

Σύμφωνα με τον Μάκκ, το στέλεχος είπε ότι η γυναίκα εξήγησε στους ομοσπονδιακούς ερευνητές ήδη στο γραφείο επεξεργασίας φιλμ ότι έτρεξε από την Main Street στην οδό Elm όπου σταμάτησε και τράβηξε μια φωτογραφία με μερικούς ανθρώπους στο προσκήνιο της προεδρικής λιμουζίνας και της σχολικής βιβλιοθήκης του Τέξας. Ο Μάκκ είπε ότι το στέλεχος της Kodak είπε ότι η φωτογραφία ήταν εξαιρετικά θολή και «σχεδόν άχρηστη» και ανέφερε ότι η γυναίκα πιθανό να έφυγε χωρίς κανέναν να καταγράψει την ταυτότητά της. Αφού πρότεινε ότι η γυναίκα στην ιστορία μπορεί να ήταν η Lady Babushka, τότε ο Μάκκ είπε στο διοικητικό συμβούλιο: «Δεν πιστεύω ότι η Beverly Oliver είναι η Lady Babushka, ή, επιτρέψτε μου να το επαναλάβω αυτό, σίγουρα θα μπορούσε να είναι, αλλά το υπόλοιπο της ιστορίας είναι κατασκευασμένο».

Εμφανίζεται επίσης την ίδια ημέρα πριν από την ARRB ως «Beverly Oliver Massegee», η Oliver δήλωσε ότι ήταν 17 χρονών κατά τη στιγμή της δολοφονίας. Δήλωσε ότι κινηματογραφούσε με μια «πειραματική» μηχανή 8 χιλιοστών περίπου 20 με 30 πόδια (6 έως 9 μέτρα) από τον Κένεντι όταν αυτός πυροβολήθηκε και ότι το φιλμ κατασχέθηκε από έναν άνθρωπο που προσδιόρισε τον εαυτό του ως πράκτορα του FBI . Σύμφωνα με την Oliver, παρέδωσε την κάμερα επειδή ο άντρας ήταν μια μορφή εξουσίας και επειδή φοβόταν μην τη συλλάβει για κατοχή μαριχουάνας.

Τα χρόνια πέρασαν η υπόθεση έκλεισε άλλα και τόσο η πραγματική ταυτότητα όσο και ο ρόλος που διαδραματίζει η κυρία Babushka στη δολοφονία του Προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι παραμένει μυστήριο. Το πρόσωπό ήταν/είναι πάντα στο επίκεντρο των θεωριών συνωμοσίας, των περίεργων γεγονότων και των ασαφών λεπτομερειών και αν είχε εντοπιστεί, θα μπορούσε να αποσαφηνίσει πολλές αμφιλεγόμενες πτυχές της ιστορίας, τουλάχιστον εκείνες που σχετίζονται με το πρόσωπό της.