Η επικεφαλής οικονομικών της Google , Ruth Porat, δήλωσε πρόσφατα σε ένα σπάνιο ηλεκτρονικό μήνυμα προς ολόκληρη την εταιρεία ότι η Google κάνει περικοπές στις υπηρεσίες των εργαζομένων.

«Πρόκειται για μεγάλες, πολυετείς προσπάθειες», είπε η Porat σε ένα email της Παρασκευής με τίτλο: «Το OKR (Objectives and Key Results) σε όλη την εταιρεία μας για διαρκή εξοικονόμηση πόρων». Τμήματα και πληροφορίες απο το email είχαν αναφερθεί από την Wall Street Journal.

Εν τω μεταξύ, σε ξεχωριστά έγγραφα που προβλήθηκαν από το CNBC, η Google είπε ότι μειώνει τα μαθήματα γυμναστικής, τα συρραπτικά, την ταινία και τη συχνότητα αντικατάστασης φορητών υπολογιστών για τους υπαλλήλους.

Ένας από τους σημαντικούς στόχους της εταιρείας για το 2023 είναι να «παρέχει διαρκή εξοικονόμηση πόρων μέσω βελτιωμένης ταχύτητας και αποτελεσματικότητας», είπε η Porat στο email. «Όλοι εργάζονται προς αυτό το σκοπό», είπε, αναφερόμενη σε τομείς προϊόντων. Το OKR σημαίνει στόχους και βασικά αποτελέσματα.

Τα τελευταία μέτρα μείωσης του κόστους έρχονται σε συνέχεια της Alphabet που ανήκει στην Google η οποία συνεχίζει την πιο σκληρή εποχή περικοπών δαπανών στις σχεδόν δύο δεκαετίες της ως δημόσια εταιρεία. Η εταιρεία δήλωσε τον Ιανουάριο ότι καταργούσε 12.000 θέσεις εργασίας, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 6% του εργατικού δυναμικού της, για να υπολογίσει την επιβράδυνση της αύξησης των πωλήσεων μετά την αύξηση ρεκόρ του αριθμού των εργαζομένων.

Οι περικοπές έχουν εμφανιστεί με άλλους τρόπους.

Η εταιρεία αρνήθηκε να πληρώσει το υπόλοιπο της άδειας μητρότητας και ιατρικής άδειας των απολυμένων εργαζομένων, σύμφωνα με τοCNBC.

Στο πρόσφατο email της, η Porat είπε ότι οι απολύσεις ήταν «οι πιο δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε να πάρουμε ως εταιρεία».

«Αυτό το έργο είναι ιδιαίτερα ζωτικής σημασίας λόγω της πρόσφατης ανάπτυξής μας, του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος και των απίστευτων επενδυτικών μας ευκαιριών για την προώθηση της τεχνολογίας — ιδιαίτερα στην τεχνητή νοημοσύνη», ανέφερε το email η Porat.

Η Porat αναφέρθηκε στο έτος 2008 δύο φορές στο email της.

Διαβάστε περισσότερα