Η Γιουβέντους επιθυμεί να αποχωρήσει από την ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα και έχει αρχίσει ήδη τις απαιτούμενες διαδικασίες, σύμφωνα με τη Relevo. Μάλιστα, η «μεγάλη κυρία» έστειλε δύο επιστολές σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, προκειμένου να τις ενημερώσει για αυτήν την απόφαση, βάσει του ρεπορτάζ.

Πρόσφατα, η ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα κέρδισε την έφεση σχετικά με τη δυνατότητα των FIFA και UEFA να επιβάλλουν κυρώσεις στους συλλόγους που ανήκουν ήδη σε αυτήν, ήτοι τους Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, αλλά και σε όποιους ενταχθούν στο μέλλον. Οι συγκεκριμένες τρεις ομάδες ήταν οι μοναδικές που δεν είχαν δείξει μεταμέλεια για τη στάση τους, όπως αντίθετα έπραξαν πολλά από τα ιδρυτικά μέλη της ESL.

Ζοάν Λαπόρτα: «Ο Ινφαντίνο υποστήριξε την ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα»

Ο Ζοάν Λαπόρτα υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος της FIFAΤζιάνι Ινφαντίνο, ήταν ανοιχτός σε συζητήσεις αναφορικά με τη νέα διοργάνωση που ορισμένοι από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους επιχείρησαν να αρχίσουν τον Απρίλιο του 2021, μιλώντας σε συνέντευξη για το ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα που μεταδόθηκε στο Apple TV.

Μία εκδοχή που ήλθε σε αντίθεση με τα σχόλια Ινφαντίνο, τρεις ημέρες μετά την ιδρυτική διακήρυξη της ESL, όταν ανέφερε ότι η FIFA «αποδοκίμασε έντονα» μία κλειστή διοργάνωση. Ωστόσο, σύμφωνα με τον «ισχυρό άνδρα» της Μπαρτσελόνα, ο Πρόεδρος της FIFA ενθάρρυνε τους δώδεκα ιδρυτικούς συλλόγους της διοργάνωσης: Τους τρεις ιταλικούς, Γιουβέντους, Μίλαν και Ίντερ, τους ισάριθμους ισπανικούς, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης και τους έξι αγγλικούς, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ.

«Ο Ινφαντίνο αναπτύσσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο για συλλόγους, κάνοντάς το μεγαλύτερο και σεβόμαστε αυτό το έργο, διότι φαίνεται πολύ ελκυστικό. Ήταν ανοιχτός να μιλήσει για την ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα, αποδεικνύοντας ότι ως Πρόεδρος της FIFA ήταν έτοιμος να έλθει σε διάλογο με τις ομάδες», προσέθεσε ο Ζοάν Λαπόρτα.

Διαβάστε ακόμη: