Η Γερμανία ενέκρινε την Παρασκευή ένα πακέτο βασικών μεταρρυθμίσεων στα πλαίσια των κεφαλαιαγορών της για να βοηθήσει τον τεχνολογικό κλάδο της να ανταγωνιστεί τη Silicon Valley.

Οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αναμένεται να τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2024, θα οδηγήσουν σε μια σειρά αλλαγών στα πλαίσια της Γερμανίας για αποζημιώσεις βάσει μετοχών σε νεοφυείς επιχειρήσεις, εισαγωγή εταιρειών και φορολογία.

Οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, ήταν ευρέως αναμενόμενες.

Μερικές από τις σημαντικές αλλαγές θα είναι στα σχέδια ιδιοκτησίας μετοχών των εργαζομένων, τα οποία επιτρέπουν στις εταιρείες να παραδώσουν ένα κομμάτι της επιχείρησης στους υπαλλήλους τους.

Ο Martin Mignot, συνεργάτης της Index Ventures που έχει πιέσει για μεταρρύθμιση των πολιτικών δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών στην Ευρώπη για τη βελτίωση της διατήρησης των εργαζομένων στον τομέα της τεχνολογίας, είπε ότι προηγουμένως οι νόμοι ήταν «μειονεκτικοί για τους εργαζόμενους και μια πραγματικά άδικη πολιτική για όλους».

«Υπήρχε ένα επίσημο σχέδιο ESOP νομικά στη Γερμανία, αλλά ήταν τόσο επαχθές διοικητικά όπου κάθε μέτοχος μειοψηφίας έχει σχεδόν δικαίωμα ψήφου και βέτο, και επίσης πολύ μικρό φορολογικό πλεονέκτημα», είπε ο Mignot, αναφερόμενος στο ακρωνύμιο για το σχέδιο ιδιοκτησίας μετοχών εργαζομένων. .

«Το έκανε έτσι ώστε ήταν ουσιαστικά αδύνατο για τις εταιρείες να χρησιμοποιήσουν το πραγματικό ESOP», πρόσθεσε.

Η Index έχει επενδύσει σε μια σειρά γερμανικών τεχνολογικών startups υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας λογισμικού ανθρώπινου δυναμικού Personio και της startup οικονομικών υπηρεσιών Raisin.

Διαβάστε ακόμη: