Ο γερμανικός στρατός θα προμηθεύσει την Ουκρανία με άλλα τέσσερα άρματα μάχης “PZH 2000” και ένα επιπλέον πακέτο πυρομαχικών, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση (19/09) του Υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας.

Η παράδοση θα καταστεί δυνατή και θα ακολουθήσει αμέσως μετά τις συνομιλίες με τη βιομηχανία για την πρώιμη πρόσληψη ανακατασκευασμένων πυρομαχικών από στρατιωτική συντήρηση, επισημάνθηκε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής εκφράζουν φόβο για ενδεχόμενη κλιμάκωση από τη Ρωσία

Ο Αρχηγός των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων προειδοποίησε χθες (18/09) ότι παραμένει ασαφής ο τρόπος με τον οποίο η Ρωσία μπορεί να αντιδράσει στις τελευταίες αποτυχίες της στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία και ζήτησε αυξημένη επιφυλακή από τα αμερικανικά στρατεύματα, στη διάρκεια επίσκεψης σε βάση στην Πολωνία, η οποία στηρίζει την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας.

Τα σχόλια του Στρατηγού Μαρκ Μίλεϊ, Προέδρου του Μεικτού Επιτελείου των αμερικανικών Δυνάμεων, αποτελούν υπενθύμιση των κινδύνων να ενταθεί η σύγκρουση, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ βοηθούν την Ουκρανία από απόσταση και το Κίεβο διεξάγει μία –μέχρι στιγμής– επιτυχημένη αντεπίθεση, εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

«Ο πόλεμος, αυτή τη στιγμή, δεν πηγαίνει πολύ καλά για τη Ρωσία· επομένως είναι επιβεβλημένο για όλους μας να διατηρήσουμε υψηλά επίπεδα ετοιμότητας, επιφυλακής και συναγερμού», τόνισε ο κ. Μίλεϊ από τη Βαρσοβία, μετά την επίσκεψή του στη βάση.

Όλαφ Σολτς: «Ο γερμανικός στρατός πρέπει να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο της άμυνας στην Ευρώπη»

Διαβάστε ακόμη: