Στη δημοσιότητα έδωσε την Πέμπτη η Naval Group τις πρώτες φωτογραφίες της φρεγάτας FDI (Άμυνας και Επέμβασης) Belh@rra.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Naval Group, το πλοίο φέρεοι ολοκληρωμένο τον ιστό με το πανίσχυρο ραντάρ Sea Fire 500, το οποίο μπορεί, βάσει προδιαγραφών, να εγκλωβίζει πολλαπλούς στόχους σε απόσταση μεγαλύτερη των 160 χιλιομέτρων.

Να σημειωθεί πως η επόμενη φρεγάτα που θα βγει από το ίδιο ναυπηγείο σε περίπου ένα έτος, θα παραχωρηθεί στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό με την ονομασία «Κίμων» προς τα τέλη του 2024.

Στην τελετή καθέλκυσης της πρώτης φρεγάτας FDI FR1, η οποία προορίζεται για τις Ναυτικές Δυνάμεις της Γαλλίας, παρέστη τη Δευτέρα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, η καθέλκυση της πρώτης παγκοσμίως, ψηφιακής φρεγάτας ‘Αμυνας και Επέμβασης FDI FR1, η οποία προορίζεται για τις ναυτικές δυνάμεις της Γαλλίας, σε συνδυασμό με την πρόσκτηση των νέων φρεγατών για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, ταυτόχρονα με την άφιξη των αεροσκαφών RAFALE, υπογραμμίζει την ισχυρή θέληση των δύο χωρών, “να ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο την συνεργασία τους για την σταθερότητα και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στη βάση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας”.

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για την πρόοδο της ταυτόχρονης ναυπήγησης, στα ναυπηγεία της “Naval Group”, της δεύτερης φρεγάτας ‘Αμυνας και Επέμβασης, που προορίζεται για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και χαιρέτισε τη συνεργασία της Naval Group με ελληνικές εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας, “ως άλλωστε προβλέπεται και στη συμφωνία για την εγκαθίδρυση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Προσβλέπουμε στην διεύρυνση της συνεργασίας αυτής, ώστε να επεκταθεί σε περισσότερες εταιρείες και περισσότερα προγράμματα, θα ήθελα δε, να αναγνωρίσω την καθοριστική συνεισφορά του γαλλικού υπουργείου ‘Αμυνας, σε όλα τα στάδια υλοποίησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων, μεταξύ των δύο κυβερνήσεών μας”.