Σήμερα (22/03), ο Δήμαρχος της Φλωρεντίας ανακοίνωσε ότι η Φιορεντίνα θα μετακομίσει από το 2024 και για δύο χρόνια από το «Αρτέμιο Φράνκι», καθώς το γήπεδο θα προχωρήσει σε ανακαίνιση.

Ο ιταλικός σύλλογος θα αλλάξει ποδοσφαιρική «στέγη» για τη διετία 2024 – 2026, ενώ, οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο θα αρχίσουν αμέσως, με ορίζοντα να εντατικοποιηθούν στις αρχές του 2024, προοπτική που θα κάνει τη χρήση του γηπέδου, αδύνατη.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η Φιορεντίνα θα μπορεί να αγωνίζεται στο «Αρτέμιο Φράνκι» έως τις αρχές του 2024, ενώ, το ανακαινισμένο γήπεδο αναμένεται να παραδοθεί έτοιμο στην ομάδα, από το καλοκαίρι του 2027.

Η ομάδα από τη Φλωρεντία αγωνίζεται στο «Αρτέμιο Φράνκι» από την ημέρα της ανέγερσης, το 1931. Το 1990, είχε προχωρήσει σε μερική ανακαίνιση, προκειμένου να διεξαχθούν αναμετρήσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας. Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι οι «βιόλα» δεν έχουν καταλήξει σε λύση για το επόμενο ποδοσφαιρικό τους «σπίτι» από το 2024 έως το 2026 και αναμένεται στο επόμενο διάστημα να εξετάσουν τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν στο «τραπέζι».

Διαβάστε ακόμη: