Στο μείζον ζήτημα αυτό έχουμε αναφερθεί με σχετική αρθρογραφία στο πρόσφατο παρελθόν.

Επανερχόμαστε ωστόσο λόγω …επικαιρότητας που τρέχει, αλλά και γιατί οι τελευταίες εξελίξεις άνοιξαν την όρεξη σε πολλούς να κάνουν (και άλλες) ζημιές!

Ωστόσο η δράση προκαλεί αντίδραση! Και πάει λέγοντας! Επί της ουσίας λοιπόν!

Για να ξέρετε, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ιδιότυπο ξεκαθάρισμα λογαριασμών επιχειρηματικών – και όχι μόνο- συμφερόντων, με σημείο αναφοράς το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος!

Πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης κάνουν λόγο για καταιγισμό ανώνυμων (κυρίως) αλλά και επωνύμων καταγγελιών στην αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή για το ξέπλυμα, αλλά και σε άλλες Ανεξάρτητες Αρχές, ως επί το πλείστον φορολογικές, όπου η κάθε πλευρά καταγγέλλει την άλλη για διακίνηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες!

Η οξεία αυτή σύγκρουση αντιτιθέμενων συμφερόντων που θεωρούν πως η κάθε πλευρά υπονομεύει την άλλη με κάθε τρόπο, βρίσκεται πλέον στα χέρια της αρμόδιας αρχής η οποία καλείται να αξιολογήσει (χωρίς αποκλεισμούς και επιλεκτικές συμπεριφορές) στο σύνολο τους τις καταγγελίες, να διερευνήσει την βασιμότητα τους, αλλά και την προέλευση τους καθώς ενίοτε οι διάφοροι νταραβεριτζήδες της αγοράς, γνωστοί τοκιστές και σουλατσαδόροι, αφού πρώτα κάνουν τα …δικά τους, προσπαθούν να βγουν κι από πάνω!

Το ζήτημα βεβαίως είναι πως η ιστορία αυτή έχει εξελιχθεί σε …φάμπρικα για τους διαχρονικούς ρουφιάνους του συστήματος, που μέσα από «καρφώματα», ραδιουργίες και συνήθως κατασκευασμένες κατηγορίες επιδιώκουν να προκαλέσουν μείζονος σημασίας ζητήματα – χτυπήματα σε «εχθρούς», αντιπάλους ή ανταγωνιστές!

Και σε όλο αυτό το διαχρονικό σκηνικό, ρόλο φέρονται να παίζουν και εξειδικευμένοι στην αποστολή «ανώνυμων» καταγγελιών δημοσιογράφοι, που κατ’ επάγγελμα λασπολογούν και «εκτελούν συμβόλαια», αλλά και πάσης φύσης νταραβεριτζήδες της εκάστοτε εξουσίας!

Το …κακό έχει παραγίνει, αφού οι καταγγελίες δίνουν και παίρνουν, συνιστούν θέμα ημερήσιας διάταξης και συνήθως παραδίδονται από «χέρι σε χέρι», μολονότι …ανώνυμες!

Και στη συνέχεια οι … «δημοσιογράφοι» που έχουν πληροφορηθεί από την …πιάτσα το περιεχόμενο των καταγγελιών (που οι ίδιοι έγραψαν), αρχίζουν τα τηλεφωνήματα και τις πιέσεις σε ελεγκτές και μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών για τη διενέργεια ελέγχων!!!

Τόσο ωραία… Αυτά προς το παρόν! Συνεχίζεται …

Διαβάστε ακόμη: